Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přijel se s rodinou podívat na nové koupaliště do České Lípy

ČESKOLIPSKO - Svou peněženku zde neuhlídal. 

Minulý pátek přivezl 43letý muž z Roudnice nad Labem do České Lípy svou rodinu, aby tu společně navštívili nově otevřené koupaliště v Litoměřické ulici. V areálu strávili celé dopoledne a kolem 14.50 se šli osvěžit do vody. Oznamovatel si proto odložil svou peněženku na písčitou pláž zhruba 10 metrů od místa, kde se zdržoval,  a průběžně ji odtud jedním okem sledoval. Bohužel ji tímto způsobem před zloději neuhlídal.  To, že mu chybí, zjistil zhruba v 15.40. Měl v ní dvě platební karty, hotovost 2 000 korun a osobní doklady. Podařilo se mu alespoň zablokovat platební karty ještě dříve, než je někdo někde stačil použít.ilustrační fotoilustrační foto

Událost jsme kvalifikovali jako přečin neoprávněného opatření , padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátráme. V případě dopadení mu hrozí dva roky odnětí svobody.

Poučte se raději ze zkušeností druhých a neponechávejte si své cennosti na plážích bez nepřetržitého očního dozoru. K vodě si berte přiměřenou hotovost a v hlídání osobních věcí se střídejte. Odložené peněženky a mobilní telefony se  na plážích snadno stávají kořistí zlodějů. Myslete na to!

24. 7. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

ilustrační foto

ilustrační foto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem