Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přijel si natankovat

LITOMĚŘICE – Odjel bez placení; Žádný troškař; Řidiči opět hřešili 

Čerpací stanici pohonných hmot na Libochovicku navštívil v polovině dubna tohoto roku 39letý Mostečan s nekalými úmysly. Po naplnění palivové nádrže svého vozu předstíral před obsluhou, že zapomněl peníze v autě. Odešel s úmyslem odjet bez zaplacení, což také učinil. Policisté na základě operativního šetření Mostečana vypátrali. Ukázalo se, že zákon neporušil poprvé a jeho jednání tak kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Žádný troškař
V pátek policisté sdělili podezření hned z několika trestných činů 21letému mladíkovi na Lovosicku. Nejenže řídil na pozemní komunikaci osobní vozidlo, které použil k jízdě neoprávněně, bez souhlasu majitele, ale s tímto vozidlem navíc havaroval v uzavřeném objektu jednoho podniku, kdy narazil do pracovního stroje a poškodil jej. Následná kontrola ukázala, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel a za volant vozidla usedl pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,52 promile. Škoda je vyčíslena na více než 40 tisíc korun. Pro podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí mladému muži až tříleté vězení.
 

Řidiči opět hřešili
Při běžných silničních kontrolách odhalili v neděli policisté hned dva hříšníky.
Nedaleko obce Štětí řídil 29letý muž motocykl ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil vlivem návykové látky. Dechová zkouška na alkohol ukázala výsledek 1,71 promile. Motocyklista si následně převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 

Na Roudnicku byl téhož dne kontrolován při řízení osobního vozidla 28letý muž, který rovněž usedl za volant posilněn alkoholem. Nadýchal 1,44 promile. Navíc řídil s platným zákazem řízení všech motorových vozidel. Pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázáni mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 

Ohrozil provoz
Na silnici I/15 u obce Sulejovice odcizil v pátek ve večerních hodinách neznámý pachatel dopravní značku. Krádeží značky ohrozil provoz v tomto úseku komunikace. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Podle trestního zákoníku hrozí v případě dopadení neznámému pachateli až šestiletý trest odnětí svobody.

Litoměřice, 8. 9. 2014, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem