Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přijel si pro marihuanu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté v noci kontrolovali pohyb na silnicích.  

V noci na dnešek pátek 21. června a v noci přesně o týden dříve vyrazilo na silnice v celém okrese Uherské Hradiště přes dvě desítky policistů, kteří se důsledně zaměřili na pátrání po pachatelích majetkových a násilných trestných činů, hledaných osobách, stejně jako na řidiče pod vlivem alkoholu a návykových látek. V těchto dvou nocích zkontrolovali celkem 382 vozidel a 451 osob.

Po druhé hodině v noci před týdnem chtěli dopravní policisté ve Starém Hrozenkově zastavit osobní suzuki se slovenskou registrační značkou. Auto se ale snažilo schovat za před ním jedoucím kamionem. Na pokyn policistů stojících na silnici auto nezastavilo, a tak policisté skočili do auta a vydali se suzuki pronásledovat. Po pár stech metrech ho předjeli a zastavili. Policisté si uvědomili, že toto auto zastavovali před několika hodinami na vjezdu do České republiky. Řidič předložil všechny doklady, které byly v pořádku, i test ukázal, že řidič je střízlivý. A proč ujížděl? V zavazadlovém prostoru u něj policisté našli sáček se sušenou marihuanou. Po zvážení zjistili, že jí je 236 g. Třiadvacetiletý cizinec se přiznal, že v obci na jižní Moravě za tuto marihuanu měl zaplatit zhruba čtyřicet tisíc korun. Policisté jej na místě zadrželi a odvezli na policejní oddělení, kde s ním začali projednávat podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu ze zákona hrozí jeden rok až pět let vězení.

V policejní síti skončil také čtyřiadvacetiletý muž, kterého uherskobrodští policisté zastavili v Uherském Brodě před třetí hodinou v noci při řízení octavie. V jeho dechu nebyl alkohol, ale test na drogy na silnici odhalil, že je pod vlivem pervitinu. Policisté tomuto muži z Uherského Brodu zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a začali řešit přestupek, za který mu ze zákona hrozí pokuta až dvacet tisíc korun a zákaz řízení až na jeden rok.

Bojkovičtí policisté pak před půlnocí zastavili v Nezdenicích jednatřicetiletého muže z Uherského Brodu, který VW Golf vůbec řídit neměl, protože řidičský průkaz má blokovaný. Dopustil se tak přestupku řízení bez řidičského oprávnění, za což mu ze zákona hrozí pokuta od pětadvaceti do padesáti tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.

Kromě toho policisté uložili téměř dvacet pokut na místě a zjistili informace, které by jim měly dopomoci při policejním pátrání.

21. červen 2013, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem