Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Přijel si „ vyřídit“ účty s nožem

J. Hradec –Dačice –Na Nový rok v noci chtěl řezat hlavu i ruce, vazba uvalena nebyla.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Na Nový rok 2020 jen těžko zapomenou obyvatelé jedné z bytovek v obci na Dačicku. Právě dne 1. ledna kolem 1:00 hodiny noční  sem přijel osobním automobilem agresor, který si chtěl patrně „ vyřídit“ své účty. Podezřelý muž  vešel nejprve  do druhého patra, kde kopal do dveří bytu a  přitom křičel a vulgárně nadával přes dveře muži, jenž bydlí v tomto bytě, ať otevře. Přičemž   mu měl hrozit zabitím a podříznutím. Dveře bytu však zůstaly zavřené. Poté  agresor sešel do prvního patra a  opět kopal do dveří bytu. Zde mu dveře  otevřel muž, aby zjistil, proč mu někdo kope do dveří a přitom křičí. Agresor však  muže  odstrčil  a s kapesním zavíracím nožem, který držel v ruce, vstoupil do chodby bytu. Zde  stál poškozený, kterého měl agresor udeřit pěstí  do hlavy, přitom měl stále v ruce kapesní zavírací nůž, kdy měl na poškozeného  křičet, že ho zabije a že mu uřízne hlavu. Poškozenému se z obavy o svůj život  podařilo  z bytu  utéct.  

Následně agresor vstoupil do místnosti ložnice, kde byla  poškozená. Ženu měl několikrát udeřit pěstí do hlavy, chytit za vlasy a povalit ji na zem, kde ji měl kopat do nohy. Při tomto konání měl držet v ruce otevřený kapesní nůž a křičet, že jí uřízne obě ruce a že jí podřeže. Svého jednání měl zanechat až poté, když  muž  který otevřel  agresorovi  dveře bytu  jej od  poškozené odtrhl. Poškozená žena z bytu utekla. Poté podezřelý muž měl z bytu odejít, nasednout do svého vozidla a odjet směrem na Dačice.

Na podkladě  několika přijatých oznámení na tísňovou linku 158  se na místo ihned dostavila hlídka dačických  policistů, jenž provedla  prvotní šetření, výslechy poškozených, ohledání místa činu  a další úkony. Dne 2.ledna   byl podezřelý muž, recidivista, zadržen  policisty ze Znojma a následně   téhož dne eskortován do budovy policie v J.Hradci, kde byl umístěn do policejní cely při obvodním oddělení.    Dne 3. ledna  2020 vyhotovil  policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování   usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin  nebezpečné vyhrožování a trestný čin porušování domovní svobody, které si téhož dne podezřelý muž převzal. Na již obviněného muže  vypracoval  policejní komisař SKPV podnět k podání návrhu  na  vzetí do vazby. Vazba nebyla akceptována. Trestní stíhání obviněného muže probíhá na svobodě. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody   na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

7. ledna 2020

vytisknout  e-mailem