Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přijela na skok z USA, přišla o kabelku s penězi a doklady

ZLÍNSKO: Celkem ji zloděj připravil o jednadvacet tisíc.  

Ve středu přijali zlínští policisté oznámení o krádeži kabelky a možném pokusu o krádež vozidla od osmapadesátileté ženy původem ze Zlína žijící ve Spojených státech amerických. Zloděj ji připravil o jednadvacet tisíc korun.

Žena přicestovala do Čech v sobotu 10. září. Na dobu svého týdenního pobytu si půjčila v autopůjčovně v Praze osobní vozidlo, s nímž přijela ve středu do Malenovic. Auto zaparkovala o půl desáté ráno v chatové oblasti, kousek od chaty jejích rodičů. Když se po půl hodině k vozidlu vrátila, zjistila, že auto již není na svém místě. V panice začala procházet okolo v úmyslu ho najít, což se jí také po nějaké době podařilo. Auto se z neznámého důvodu dalo do pohybu a zastavilo asi o tři sta metrů dál nárazem do stromu. Přední dveře byly otevřené a ze sedadla spolujezdce zmizela značková kabelka včetně peněženky s doklady a finančním obnosem v korunách a v dolarech. Celkově vznikla ženě odcizením věcí škoda jednadvacet tisíc korun. Újma, která vznikla autopůjčovně poškozením vozidla, prozatím nebyla vyčíslena.

Policisté případ prověřují jako krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud vypátrají pachatele a dojde k jeho odsouzení, hrozí mu až dva roky za mřížemi.

 

 

 

15. září 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem