Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přijímal peníze, ale zboží nedodal

LOUNY – Podvod na internetu, Vloupání v Žatci, Vloupání 

Podvod na internetu
Policisté sdělili podezřelému, podle § 179b odstavce 3 trestního řádu, podezření ze spáchání trestného činu „Zpronevěry“, kterého se dopustil tím, že dne v době od 22. 8. 2009 do 6. 1. 2010 v několika případech, jako uživatel internetovém portálu na prodej zboží, obdržel od kupujícího převodem peníze, ale zboží již kupujícím nedodal, na výzvy nereagoval a peníze nevrátil. Způsobená škoda byla vyčíslena na 7 843 Kč.
 
Vloupání v Žatci
V době od 27. 6. do 28. 6. 2010 dosud neznámý pachatel v Žatci, ve firmě Trymet, vytrhl část plechového oplocení, ze dvou plechových skladů nezjištěným způsobem odstranil visací zámky a následně odcizil elektrocentrálu, prodlužovací kabely a kanystry s motorovou naftou. Způsobená škoda byla vyčíslena na 14 116 Kč.
 
Pokus o vloupání 
Dne 27. 6. 2010 dosud neznámý pachatel překonal oplocení u rodinného domu v Lenešicích, poté došel k domu a nezjištěným způsobem odstranil dřevěné víko, které zajišťovalo otvor do sklepa. Protože víko bylo z vnitřní strany připevněné ke stěnám železnými háky, hluk probudil majitelku domu, která rozsvítila světlo v domě a tím pachatele vyplašila. K odcizení ani k poškození věcí nedošlo.
 
Louny 29. 6. 2010

vytisknout  e-mailem