Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Příležitost dělá zloděje

LITOMĚŘICE – Využil pootevřeného okna; Z místa činu utekl; Auto není trezor 

Pootevřené okno v přízemí zlákalo zloděje ke krádeži. Neznámý pachatel využil příležitosti a ve středu ve večerních hodinách vnikl do pokoje v přízemí pootevřeným oknem. Vše prohledal a odcizil mobilní telefon a drobné mince. Litoměřičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se dopustil trestného činu Porušování domovní svobody.
 

Z místa činu utekl
V noci z úterý na středu se vloupal neznámý pachatel do zaparkovaného vozidla zn. Renault v Roudnici nad Labem. Vytržením z palubní desky si přichystal autorádio k odnesení. Při krádeži byl přistižen majitelem, kterému však před příjezdem policejní hlídky stihl utéct. Škoda je odhadnuta na 3 tisíce korun.
 

Auto není trezor
Policie opakovaně nabádá občany k opatrnosti uvedenými příklady vloupání do vozidel. Majitelé aut však často ponechávají ve svých vozidlech cenné věci, které jsou za okny jak ve výkladní skříni a lákají případné nenechavce. Následující případ je toho důkazem.
Ve středu 25. 8. ponechal v zaparkovaném vozidle u LIDLU v Lovosicích jeho majitel fotoaparát, peněženku s finanční hotovostí, taštičku se zdravotními potřebami, dioptrické brýle a další věci. Po vloupání do vozidla byla škoda vyčíslena na 25 tisíc korun.
 

26. 8. 2010 nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem