Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Příležitost dělá zloděje

OLOMOUCKO - kabelky, tašky a jiné osobní věci změnily v mžiku majitele  

Příležitost dělá zloděje
Škodu ve výši 146 tisíc korun způsobil neznámý zloděj v budově na ulici Wellnerova v Olomouci. Využil příležitosti a z chodby ukradl volně odloženou látkovou tašku značky Philips s dvěma ultrazvukovými sondami typu C5-1 a L12-3. Policisté po zloději a u kradených sondách pátrají. Za přečin Krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.
 
Stejně se chopil příležitosti včera kolem 13.30 hodin v prodejně na ulici Kosmonautů v Olomouci dosud neznámý pachatel. Jedné ze zákaznic v nestřeženém okamžiku odcizil kabelku zavěšenou na nákupním vozíku. Žena přišla o osobní doklady, mobilní telefon, peníze, klíče a dioptrické brýle. Škoda dosáhla výše 10 500 korun.
Zhruba ve stejné době byli okradení manželé z obce na Olomoucku v obchodním centru na ulici Pražská v Olomouci. Z nákupního vozíku jim při vybírání zboží v mžiku zmizela odložená dámská kabelka a pánská příruční taška. V tomto přídě manželé postrádali opět osobní doklady, platební kartu, mobilní telefony a peníze. Škoda přesáhla 17 tisíc korun.
 
Připomínáme:
Při nakupování neukládejte tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupního vozíku. Mobilní telefon uschovejte v upevněném pouzdře na místě, o němž máte přehled nebo ve vnitřních kapsách oděvů. Snažte se nenosit větší finanční hotovost, peněženku a doklady noste odděleně. PIN k platebním kartám nikdy nemějte písemně uložený v kabelce, či peněžence.
 
               
por. Mgr. Bc. Marie Štrbáková, DiS.

vytisknout  e-mailem