Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Příležitost dělá zloděje

Neznámý pachatel způsobil škodu krádeží v hotelové recepci dosahující padesáti tisíc korun. 

V polovině dubna přijali policisté z místního oddělení Žižkov oznámení krádeže finanční hotovosti z hotelové recepce v Praze 3.Celý tento incident a podobu podezřelého zaznamenaly bezpečnostní kamery.
Ve večerních hodinách si neznámý pachatel vyhlédl okamžik nepřítomnosti hotelové recepční, která v tu chvíli odešla na toaletu. Už na prvním záznamu od vstupních dveří je vidět, že podezřelý muž vyčkává na vhodný okamžik a pozoruje pohyb v prostorách hotelu. Když se dostal až k pultíku recepce, podíval se, zda ho nikdo nesleduje a odemkl si vrátka. Pachateli trvalo pár vteřin, než nalezl klíče od šuplíků a prohledal je. Ihned jak se mu podařilo dostat do zásuvek od stolu, odcizil z nich dvacet pět tisíc korun a sedm set euro. Poté z místa ve spěchu odešel.
Tímto svým jednáním se neznámý pachatel dopustil přečinu krádeže a způsobil škodu dosahující v přepočtu desítek tisíc korun. V případě dopadení a odsouzení mu za toto konání hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
Policisté se nyní obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc. Veškeré informace k totožnosti podezřelého, jeho pohybu, či pobytu přijmou na bezplatné tísňové lince 158, nebo kterékoliv policejní služebně.  
 
nprap. Jaroslav Bican - 13. 5. 2015
Odkazy do noveho okna

podezřelý - recepce

podezřelý - recepce 

Detailní náhled

Podezřelý - vstup

Podezřelý - vstup 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem