Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Příležitost dělá zloděje

DĚČÍN - A dnes čtyři nejzajímavější ... 

Příležitost dělá zloděje
 
DĚČÍN –  Když se třicetiletý muž z ústeckého kraje ocitl předevčírem osmého dubna v rukou teplických policistů, zdaleka ještě nebylo zřejmé, že mají v rukou osobu, jež má na svědomí kromě krádeže osobního vozidla zn. VW Sharan také další přešlapy. Na svých toulkách za kořistí zavítal kromě rodinného domu v děčínském Bynově také do rodinného domu v Jílovém, odkud se koncem letošního března pokusil odcizit zaparkovaný vůz zn. Lancia Y společně s motorovou pilou a čtyřmi plechovými koly.  To se mu nakonec nepovedlo, jelikož vozidlo uvízlo v garážových vratech. Ani tento pokus ho od nekalého počínání neodradil, a tak se během první aprílové noci vydal na další výlet. Tentokrát mu do hledáčku padl rodinný dům v Krásném Studenci, ze kterého si druhého dubna nad ránem odnesl osobní věci obyvatelek domu, jichž si obě cení na tři a půl tisíce českých korun. Podnikavý třicátník si tak včerejšího dne vyslechl obvinění ze tří trestných činů, za který mu hrozí až pětiletá ztráta svobody a finanční postih.
 
Doběhla ho minulost
 
DĚČÍN - Děčínští policisté z Podmokel odhalili dalšího nenechavce, jenž se ke svým prohřeškům plně doznal. Místní strážci zákona pracovali od začátku letošního března na případu vylomené plechové skříně, ze které začátkem března zmizely na dvě desítky tištěných novin a časopisů. Zdejší obchodník společně se společností, jenž dodává obchodníkům tištěné výtisky, shrnuly své ztráty do částky dvou a půl tisíce českých korun. V polovině letošního března pak policisté začali šetřit i oznámení možného vloupání do odstaveného Renautlu Clio, které jeho majitel zanechal  několik dní stát  v Ruské ulici v Děčíně. Z vozu mu zmizelo autorádio v hodnotě necelých dvou tisíc korun českých. Včera devátého dubna došly oba případy krádeže ke svému závěru, na jehož konci se zrcadlí přečin krádeže společně s dvaatřicetiletým Děčíňákem, který bude v nadcházejícím čase čelit následkům svého počínání. O jeho dalších krocích  rozhodne děčínský Okresní soud.
 
Našli u něj cizí doklady
 
RUMBURK – Policisté z rumburského Obvodního oddělení policie zaměstnávalo v uplynulých dnech oznámení strážníků městské policie, kteří jim oznámili podezřelý nález peněženky s osobními  doklady. Ztracenou portmonku  našel v kontejneru starší muž z téhož města a namísto navrácení si ji ponechal, což je dle našeho trestního zákoníku trestné, a tak nálezce čelí sdělenému podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, jelikož v nalezené peněžence se kromě osobních dokladů nacházela také platební karta ke spořícímu účtu.
 
V případě, že nalezneme jakoukoliv věc, která nám neříká „pane“, jedná-li se o doklady a platební karty nesoucí jiné jméno než naše vlastní, měli bychom je odevzdat na nejbližším policejním útvaru či předat městským strážníkům, kteří zajistí další opatření vedoucí k zabránění jejich možného zneužití. Další alternativou může být i vložení do schránek důvěry při obecních úřadech a magistrátech měst, případně předáním osobě, na níž jsou vystavené. V případě jejich ponechání se vystavujeme možnému protiprávnímu jednání…   
   
Obrátil se na policii
 
RUMBURK - Že by chtěl někdo svařovat a chyběly mu k tomu pracovní pomůcky ? Možná právě proto padla do oka neznámému lapkovi svařovací kukla společně se svařovacím agregátem, které si jejich majitel uchovával v garáži rodinného domu ve Starých Křečanech. Ty totiž zmizely během prvního dubnového týdne bez jeho vědomí, navíc se ve dveřích garáže objevili násilné známky vniknutí, a tak se zaskočený muž obrátil na rumburské strážce zákona v naději, že se jim podaří vnést trochu světla do nejasných okolností jinak jasného zmizení chybějících věcí. Ty společně s poškozenými dveřmi ocenil jejich majitel na osmnáct tisíc českých korun.
 
 
Děčín, 10. dubna 2013
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem