Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Příležitost na sebe dlouho nenechala čekat

SEMILSKO - Mladá žena ztratila na Semilsku svou peněženku s doklady, bohužel na svoji neopatrnost doplatila částkou přes 14 tisíc korun. 

Být ostražitý a pozorný na své věci, obzvlášť když se jedná o cenné věci, se vyplácí. Své o tom již ví mladá žena z Pardubicka, která o letních prázdninách 12. července  pravděpodobně ztratila na Semilsku svoji peněženku. Žena navštívila v dopoledních hodinách čerpací stanici Benzina za obcí Semily, kde ještě peněženkou u pokladny zaplatila. Když odcházela ke svému autu peněženku držela v ruce. Následně žena odjela do Semil. Od té doby peněženku nepotřebovala a tudíž ji ani nepostrádala. Poté, co si vyřídila v Semilech vše potřebné, její cesta směřovala do Mnichova Hradiště. Zde zaparkovala u lékárny a šla dovnitř. Zde přišla na to, že nemá svoji peněženku, ve které měla finanční hotovost, osobní doklady a mimo jiné i dvě platební karty. Největší chybou bylo však, že žena měla v peněžence i PIN kód k platební kartě, takže pro nálezce bylo snadné tuto kartu použít. Poté, co žena svoji peněženku nikde nenašla, okamžitě kontaktovala svého přítele, který se podíval do internetového bankovnictví a tam zjistil, že příležitost na sebe nenechala dlouho čekat. Z jejich společného účtu byl proveden v odpoledních hodinách neoprávněný výběr finanční hotovosti ve výši 14 tisíc korun.

K výběru peněz došlo z bankomatu, který se nachází v centru města Semily. Kamery bankovního ústavu však zachytily při výběru ženu, která by mohla být onou nálezkyní.  V případě nálezu by však občan měl vždy tyto věci odevzdat nejlépe na nejbližší služebnu či na oddělení ztrát a nálezu příslušného městského úřadu.2

V tuto chvíli se obracíme s žádostí o spolupráci na veřejnost. V případě, že někdo z občanů poznává ženu na fotografiích, ať prosím neprodleně kontaktuje  bezplatnou tísňovou linku 158  nebo informace předá policistům na kterékoliv policejní služebně.

Případem se nyní zabývají policisté z obvodního oddělení v Semilech. Ve věci zahájili šetření k přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, ze které v případě dopadení hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.
 

12.9.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem