Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Případ benzínové stanice vyřešen

DĚČÍN - Pneumatiky se záhy vrátily; Nepodepsal a má platit; Sebral měď a žárovky 

Dva muže, kteří sedmnáctého března přepadli obsluhu benzínové čerpací stanice, v posledních dnech dopadli díky usilovné práci kriminalisté z Děčína. Osmadvacetiletý výtečník a jeho o rok mladší komplic si převzali usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin loupeže. Soudce vyhověl návrhu na vzetí do vazby a od včerejšího dne jsou oba obvinění ve věznici. Hrozí jim až desetileté odnětí svobody.
 
 
Pneumatiky se záhy vrátily
 
Pro jedenáct pneumatik různých typů si přes plot jednoho děčínského servisu skočil v nedělních pozdních večerních hodinách neznámý lapka. Policisté z obvodního oddělení byli pohotoví a druhý den již sdělovali ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže vloupáním devětadvacetileté ženě, která by v akci měla mít prsty. Vzhledem k recidivě jí za to hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení. Obutí se vrátilo k majiteli.
 
 
Nepodepsal a má platit
 
Smlouvu na poskytnutí úvěru uzavřela v minulém období s jistou společností osmatřicetiletá žena z Děčína. Jako spoludlužníka do ní uvedla pětatřicetiletého muže z Liberce, který o tom však neměl mít ani potuchy. Aniž by cokoli podepsal, společnost po něm vyžaduje asi pětasedmdesát tisíc korun. Kriminalisté proti ženě včera zahájili trestní stíhání pro úvěrový podvod a poškození cizích práv. To obnáší vzhledem k výši částky hrozbu až pětiletého vězení.
 
 
Sebral měď a žárovky
 
Žárovky ze zemních lampiček, pohybový snímač a měděný okapový svod odcizil v uplynulých třech dnech neznámý pachatel z rekreační chalupy ve Starých Křečanech. Majiteli zanechal škodu ve výši zhruba pěti tisíc korun. Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Rumburku.
 
 
 
3. dubna 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem