Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Případ je objasněn

LITOMĚŘICE – Obviněni jsou tři mladíci z Ústecka 

Litoměřičtí kriminalisté pracovali intenzivně na případu z poloviny měsíce listopadu 2014, kdy tehdy neznámý pachatel vnikl do stavebních buněk u obce Litochovice a odcizil stavební nářadí, pracovní pomůcky a ošacení za více než 200 tisíc korun. Na základě operativního šetření se podařilo postupně vypátrat a obvinit tři mladíky z Ústecka ve věku od 19 do 24 let. K činu se doznali a část odcizených věcí se podařilo zajistit. Pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci hrozí obviněným až pětileté vězení. Stíhání jednoho z obviněných probíhá vazebně.

Hřešil pro telefon

Až tříleté vězení hrozí 19letému muži z Litoměřic, který si v polovině ledna tohoto roku přivlastnil mobilní telefon. Přístroje se zmocnil v litoměřickém parku, kde ho zanechal odložený jeho majitel. Policistům se na základě operativního šetření podařilo vypátrat „nového“ majitele a také zajistit odcizený mobil. Ukázalo se, že mladík byl v nedávné době za majetkovou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Podezření pro trestný čin krádeže mu bylo sděleno tento týden.

Odneslo to vozidlo

Terčem řádění neznámého vandala se stalo o víkendu osobní vozidlo zaparkované v Litoměřicích na ulici před domem. Kromě poškrábaného laku na dveřích kdosi promáčkl i zadní nárazník. Celková škoda přesahuje 20 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Litoměřice, 24. 4. 2015, nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
+420 724 101 966
e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem