Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Případ lidského hyenismu

MOST - Důvěřivou ženu obírali o důchod, nutili k půjčkám a vyhrožovali jí; Prádlo zřejmě nevypral, Na vině byl asi alkohol.  

 Policie kromě aut kontrolovala i cyklisty

Tento týden proběhla v mosteckém okrese krajská dopravně bezpečnostní akce zaměřena nejen na kontrolu aut, ale policisté zjišťovali i to, zda cyklisté nejsou pod vlivem návykových látek a jejich kola jsou řádně vybavena. Hlídky od rána do večera v Mostě, Litvínově, Meziboří, Lomu, Janově, Braňanech, Lužicích, Liběščicích, Bečově, Nemilkově a dalších obcích zastavily celkem 50 vozidel a 11 cyklistů. Během dne policisté odhalili 29 přestupků v dopravě. Osm řidičů nebylo připoutáno, jeden chodec byl pokutován za přestupek při přecházení vozovky, 3 motoristé během řízení telefonovali, tři vozidla měla nevyhovující technický stav a tři cyklisté neměli v pořádku svá jízdní kola. Pod vlivem alkoholu či drog nebyla žádná osoba.


 

Poškozenou obírali o její důchod a nutili k podpisům úvěrů

Případ lidského hyenismu šetřila mostecká policie. Jeho obětí byla 46letá žena z Mostecka. Ta přišla o střechu nad hlavou a v Mostě se dala do řeči s 37letou neznámou, která jí nabídla bydlení. Jenže její dobrodiní dlouho nevydrželo. Ženě odcizila osobní doklady a poté, co to poškozená zjistila, měla jí vyhrožovat násilím, pokud to někomu řekne.Ta z obavy mlčela a vystavila se dalšímu ubližování ze strany pachatelky, kterou policie obvinila ze zločinu loupeže a přečinu vydírání. Obviněná ji dovedla do různých obchodů, kde ji nutila, aby podepsala smlouvy na pořízení televizoru a tabletu na splátky. Naštěstí byl úvěr vždy zamítnut. I v bance ženu nutila k podpisu smlouvy, a když to žena odmítla, tak ji venku zbila. Tuto činnost páchala i spolu s 43letým mužem, který čelí obvinění ze zločinu loupeže ve spolupachatelství. Muž měl poškozenou v Lounech udeřit na ulici tak, že žena upadla a obviněná jí měla vytrhnout z ruky její invalidní důchod, který si zrovna vyzvedla. Obdobně si počínali i o měsíc později. Obviněná dvojice z Lounska je stíhána na svobodě.

Poškozená však zanedlouho narazila na další osobu, která jí nejprve nabídla pomoc a ochranu, ale vzápětí se zachovala stejně nelidsky. Seznámily se spolu v jednom ubytovacím zařízení. Mostečanka ve věku 38 let však na sliby záhy zapomněla. Na ulici v Mostě ženě za použití násilí sebrala důchod. Vyhrožovala jí násilím, pokud ji udá. Minulý měsíc jí z ruky vytrhla opět všechny peníze z důchodu, takže poškozenou připravila o více než šest tisíc korun. I ona čelí obvinění ze zločinu loupeže, za který hrozí všem třem aktérům až desetiletý trest odnětí svobody.


 

Prací prášek musel vrátit

Na velké prádlo se zřejmě chystal 32letý muž z Lounska. Pro prací prášek si přijel do Mostu o víkendu. Zamířil do jednoho supermarketu, kde si v oddělení drogerie vybral prací prostředek v hodnotě 373 korun. Jenže za něj nehodlal zaplatit, nýbrž měl v úmyslu ho odcizit. Ještě mezi regály si ho ukryl do velké kabely, kterou měl pro krádež speciálně upravenou. Nepočítal však s pozornou ostrahou prodejny, která ho při odchodu zadržela. Lup musel filuta vrátit a z policejního oddělení si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. V minulosti byl již soudně za majetkový delikt potrestán.


 

Mladík napadl před diskotékou muže, poté urážel strážníky

Mostecká policie řešila výtržnost před jednou mosteckou diskotékou na sídlišti Výsluní. Muž ve věku 20 let tam měl bez důvodně napadnout 36letého muže. Nejprve došlo ke slovní roztržce a následně měl mladík staršího muže kopnout do žeber a poté mu měl uštědřit několik ran pěstí. Nakonec do něj strčil tak, že muž upadl a způsobil si drobná poranění bez pracovní neschopnosti. Policisté mladému Mostečanovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Mladík se však bude navíc zpovídat u přestupkové komise i kvůli přestupku proti veřejnému pořádku, když na místě nadával zakročujícím strážníkům a následně jednoho z nich udeřil svou hlavou do obličeje. Výtečník měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.


 

Své jednání omlouval vypitým alkoholem

Alkohol zřejmě sehrál roli v jednání 19letého mladíka, který poškodil městský majetek. Z Litvínovska přijel do Mostu za zábavou, kde pil alkohol. Poté před mosteckým magistrátem bezdůvodně poškodil odpadkový koš, který shodil na zem a rozbil ho. Město vyčíslilo škodu na částku 13 000 korun. Policie v Mostě, která případ šetřila, mladíkovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Mladík, který měl pozitivní dechovou zkoušku, skončil po události v policejní cele.


 

Zloději odnesli přenosné dopravní značky z plechu i gumové kužely

Sedm přenosných plechových dopravních značek, dvě dodatkové tabule a dvacet gumových kuželů někdo ukradl ze silnice u obce Sedlec na Mostecku, kde probíhá rekonstrukce vozovky. Poškozená stavební firma, která krádež věcí oznámila obrnickým policistům, vyčíslila hmotnou škodu na částku 17 000 korun.


 

Most 16.května 2014

nprap. Ludmila Světláková


 


 

vytisknout  e-mailem