Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Případ odcizených automobilů pokračuje

DĚČÍN - Tak se problémy neřeší; Lezl, kam neměl; Stavbokaz 

Zde popsaný případ rozsáhlé kriminality související s odcizenými automobily má další pokračování. Dnes v časných ranních hodinách zadrželi policisté ze zásahové jednotky z Ústí nad Labem devětadvacetiletého muže, který by měl v této kauze sehrát svou roli. S největší pravděpodobností bude dnes obviněn z legalizace výnosů z trestné činnosti. Poté budou policisté usilovat o to, aby byl vzat do vazby. Trestní stíhání pro tento trestný čin si včera od rumburských kriminalistů vyslechl také čtyřiačtyřicetiletý muž. Kromě toho je v současné době obviněno ještě dalších jedenáct lidí ve věku od devatenácti až do čtyřiapadesáti let, převážně ze Šluknovska. Ve hře jsou kromě zmíněného paragrafu také trestné činy podílnictví a krádež. Obviněným hrozí dle míry zavinění tresty odnětím svobody v délce trvání od dvou až do šesti let. Tři lidé byli již vzati do vazby.
 
 
Tak se problémy neřeší
 
Trestní stíhání pro trestný čin výtržnictví a ublížení na zdraví nadělili včera rumburští kriminalisté třiatřicetiletému muži z Varnsdorfu. Ten nedávno po slovní potyčce završil nesrovnalosti s poškozeným tak, že jej fyzicky napadl v budově úřadu. Způsobil mu tak zranění v obličejové části, kvůli kterým musel být napadený ošetřen v nemocnici. Horká hlava by tak obviněného mohla přivést do nápravného zařízení až na tři léta.
 
 
Lezl, kam neměl
 
A ještě jedno trestní stíhání zahájili včera rumburští kriminalisté. Tentokráte pro krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Obviněným je třiatřicetiletý výtečník z Děčína. Ten začátkem června ve Varnsdorfu vnikl i s vozidlem na pozemek rekreační chalupy a dále pak do zde stojící kůlny. Odtud odnesl křovinořez, motorovou pilu, sekačku a televizor. Před tím, koncem května měl ještě odcizit v Děčíně automobil. Škoda, kterou způsobil, překročila stotisícovou hranici. Teď čelí hrozbě až pětiletého vězení.
 
 
Stavbokaz
 
Z rekonstruované části jedné děčínské restaurace zmizely před několika dny železné součásti lešení a traverza. Z nedaleké stavby mostu přes Jílovský potok pak také nerezové zámky a tyče. Celková hodnota čítá asi pětatřicet tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení, kteří na případu pracovali, dopadli pětačtyřicetiletého muže, který by měl mít tyto lumpárny na triku. Včera mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z krádeže. Za to mu hrozí až dvouleté vězení.
 
 
 
 
12. června 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz

 

vytisknout  e-mailem