Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Případ požáru kabelů objasněn

V neděli dne 26. října tohoto roku došlo na trati v Praze 9 – Vysočanech k ohrožení provozu zařízení pro hromadnou veřejnou dopravu. Na svědomí je měl v té době ještě neznámý pachatel či pachatelé. Kriminalisté z policejního obvodu Praha III případ vyšetřovali jako trestný čin obecné ohrožení a během následujících tří dnů zadrželi dva podezřelé, česky hovořící muže (23, 35).  

Zjistili a zadokumentovali, že se v inkriminované době, tedy v neděli dne 26. října kolem půl čtvrté ráno, pohybovali v prostoru železniční trati v ulici Malletova v Praze – 9, kde v blízkosti šachty se zabezpečovacími kabely od kolejových obvodů, návěstidel a výhybek založili oheň, aby se ohřáli. Plameny se ale dostaly právě do těchto prostor, došlo ke zkratu a následnému vyřazení návěstidel a výhybek z provozu. Tím byl znemožněn běžný provoz tratě ve směru ke stanici Hlavní nádraží a vznikla škoda ve výši asi půl miliónu korun.
 
Oba zadržené policejní vyšetřovatel ve středu dne 29. října obvinil z trestného činu obecné ohrožení a prozatím je vyšetřuje na svobodě. Nyní jim hrozí až 1 rok odnětí svobody.    

vytisknout  e-mailem