Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Případ vloupání do střelnice objasněn

Český Krumlov – Po měsíci dopadli kriminalisté tři pachatele. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Velmi rychlou a důslednou práci předvedli českokrumlovští kriminalisté ve spolupráci s kriminalisty z Prachatic. Během jednoho měsíce se jim podařilo objasnit případ vloupání do střelnice, o kterém jsme veřejnost informovali v červenci, viz článek: http://www.policie.cz/clanek/vloupani-do-strelnice.aspx. K události došlo počátkem července na střelnici v obci Frymburk. Pachatelé vnikli za použití násilí do objektu a odnesli si odtud několik airsoftových a skutečných zbraní s příslušenstvím.
 
Kriminalistům se díky důsledné operativní činnosti podařilo v krátké době zjistit, že pachatelé byli tři muži (20, 22 a 23 let) z Prachaticka. Na místo činu přijeli během jedné noci hned dvakrát. Poprvé použili osobní vozidlo značky VW Polo. Naložili několik airsoftových zbraní a krátkou střelnou zbraň v kufříku a odvezli je do obce Svatá Máří, kde je vyložili v garáži jednoho domu. Pak použili vozidlo značky VW Golf a na místo činu se vrátili. Odtud pak odcizili zbývající airsoftové zbraně, ostrou střelnou zbraň, kuši se zaměřovačem, náboje, vrtačku, vzduchovku a nabíječky do airsoftových zbraní. Vrátili se do Svaté Máří, naložili zbraně dovezené z prvního vloupání a převezli je k jednomu z pachatelů do domu. Posléze je rozprodávali různým osobám v obci Vimperk. Svým protiprávním jednáním napáchali škodu několika subjektům za více než 46 000 korun. Díky rychlé práci kriminalistů se však podařilo více než polovinu ukradených zbraní zajistit.
 
Kriminalisté ve středu zahájili trestní stíhání dopadených zlodějů. Jsou obviněni z těchto trestných činů: krádež a nedovolené ozbrojování. Jeden z nich navíc řídil motorové vozidlo přesto, že mu byl v roce 2010 uložen trest zákazu řízení motorových vozidel. Tento pachatel je tak navíc obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Všichni jsou stíháni na svobodě. Na případu kriminalist i nadále intenzivně pracují.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
16. srpna 2012

vytisknout  e-mailem