Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Případů drogové trestné činnosti přibývá

BLANSKO-VYŠKOV: Policisté vloni na Vyškovsku zadrželi 19 pachatelů. 

    Dvacet případů trestné činnosti související s drogami šetřili v loňském roce vyškovští kriminalisté. Mezi pachateli bylo 15 mužů a 4 ženy, někteří z nich skončili ve vazbě.  Případů je o šest více než v roce 2011, kdy policisté šetřili na Vyškovsku celkem 14 případů, v roce 2010 pak to bylo sedm případů.
 
   Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami tak policisté například v květnu obvinili dvaatřicetiletého muže z Vyškova, který řídil ve městě a okolí obchod s marihuanou. V době, kdy jej policisté zadrželi, měl u sebe přes 100 g sušeného konopí, které měl připravené pro předání dalším lidem. Muž nakonec skončil ve vazbě.
 
   Vazba dopadla také na dvaatřicetiletého muže z Vyškovska. Dovážel totiž léky z Polska a následně z nich nechával vyrábět pervitin, který téměř dva roky prodával dalším toxikomanům. Při zadržení u něj policisté našli téměř tisíc tablet léků, z nichž se pervitin vyrábí.
 
    V červenci pak policisté zadrželi osmadvacetiletou ženu, která převážela 40 platíček léků s pseudoefedrinem a také injekční stříkačky s bílým práškem.  Žena tvrdila, že tyto věci nejsou její, že je měla odložit na předem určeném místě. Za to měla dostat finanční odměnu.
 
   Dalšího muže podezřelého z přechovávání omamné a psychotropní látky pak odhalili policisté díky autonehodě, která se stala v srpnu loňského roku. Při ošetření jednadvacetiletého zraněného záchranáři našli v jeho oblečení asi 10 gramů pervitinu.  
 
   Kromě toho kriminalisté na Vyškovsku odhalili v průběhu roku několik pěstíren konopí. Jedna se podařila nalézt v obci Dražovice díky exekutorovi, který při výkonu své práce našel v domě rostliny konopí.
 
   por. Mgr. Iva Šebková, 8.1.2013
 

vytisknout  e-mailem