Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy Cheb

CHEB - Drogy, loupež 

Policejní hlídka z Františkových Lázní při silniční kontrole 14. 8. 2012 zkontrolovala čtyřčlennou osádku vozidla Opel. Policisté zjistili, že spolujezdec požil omamnou a psychotropní látku marihuanu. Muž se jim také přiznal, že drogu dále nabídl k užití dalším dvěma členům osádky. Osmnáctiletý muž byl zadržen. Celkem tři osoby se podrobili lékařskému vyšetření pro potřeby toxikologického rozboru.
Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí muži až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Kriminalisté v Chebu objasnili případ loupeže, která se stala v lednu letošního roku na čerpací stanici na Chebsku. Obvinili 46letého muže z Chebu, že v objektu čerpací stanice přistoupil k obsluze a v bezprostřední blízkosti namířil na obsluhu nůž a řekl „přepadení“. Obsluha čerpací stanice se však začala bránit a obviněný z místa činu utekl. Ke zranění poškozeného naštěstí nedošlo. Obviněný neodnesl ani žádné věci z prostor čerpací stanice, pouze došlo k poškození menšího množství zboží v hodnotě 300 Kč.  Za loupež hrozí obviněnému až 10leté vězení.
 
Kriminalisté v Chebu zahájili trestní stíhání 29letého muže z Chebska. Muž měl řídit koncem loňského roku v Chebu v ulici Hálkova osobního vozidlo Volkswagen Polo. Policejní hlídka vyzvala řidiče k předložení dokladů. Řidič ke kontrole nepředložil řidičské oprávnění ani osvědčení o registraci vozidla. Řidič byl také vyzván k orientačnímu vyšetření na ovlivnění návykových látek. Výsledek měření vyšel pozitivní na látky amfetamin a cannabis. Na základě výsledků orientačního měření byl muž vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření, což učinil. Muži byla zakázána další jízda. Za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až jeden rok vězení.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
15. srpna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem