Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Případy krádeží v Karviné objasněny

Karviná - na mladíka, který loupil a kradl spadla klec 

Případy krádeží v Karviné objasněny

     Karvinští kriminalisté objasnili případ loupeže a tři případy krádeží, ke kterým došlo během měsíce června 2014 v Karviné.
     Mladý muž v pátek 13. června 2014, krátce před polednem, oloupil v Karviné, na ulici Cihelní, ženu, která se vracela domů s nákupem. Nejdříve se jí snažil vytrhnout z rukou obě nákupní tašky, to se mu však přes aktivní odpor poškozené nepodařilo. Následně ji z krku strhnul řetízek ze žlutého kovu.
O týden později, v pátek 27. června 2014 nejdříve krátce po poledni odcizil v Karviné – Novém Městě, na ulici Havířské, z prodejny telefonů celkem 5 kusů mobilních telefonů. Poté v odpoledních hodinách na křižovatce ulic Tř. Osvobození a Závodní strhnul z krku řetízek ze žlutého kovu ženě, která v tu chvíli nakupovala u trafiky. Nakonec ve večerních hodinách na Tř. Osvobození, v prodejně potravin, odcizil z otevřeného šuplíku pokladny finanční hotovost. To mu však bylo osudným, jelikož byl na místě zadržen zákazníkem prodejny až do příjezdu policejní hlídky.
     Policejní komisař dvacetiletému mladíkovi z Karviné sdělil obvinění pro zločin loupeže a přečin krádeže. Ten svým jednáním způsobil škodu v celkové hodnotě dvacet tisíc korun a hrozí mu trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


Tisková zpráva ze dne 30. června 2014

Bc. Miroslav Kolátek
skupina tisku a prevence Karviná

vytisknout  e-mailem