Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Případy se šťastným koncem

BRNO: Občané se na policii obrací s nejrůznějšími žádostmi.  

Na tísňovou linku se občané obrací mnohdy se zvláštními žádostmi. Nutno podotknout, že někdy jsou to oznámení i trochu úsměvná, nicméně ve většině případů je policisté musí řádně prověřit. 

V uplynulých dnech jsme například přes tísňovou linku přijali oznámení o muži, který se má nacházet ve svém bytě na toaletě a nemůže vstát. Vzhledem k tomu, že nebylo zcela zřejmé, v jak vážné situaci se muž nachází, vyrazili na místo jak policisté, tak i hasiči, kteří byt otevřeli. Na toaletě se skutečně nacházel muž a byl naštěstí v pořádku, jen mu dle jeho slov zatuhly nohy a nemohl se zvednout. Policisté mu tedy pomohli, muž se prohýbal a bylo po problému. Odmítl i návštěvu lékaře s tím, že se jednalo jen o momentální indispozici. 

Na policii se obrátila i uvězněná návštěvnice jednoho z obchodních domů. Žena si prohlížela vystavené sprchové kouty, kdy jeden ji patrně padlo do oka a chtěla si ho vyzkoušet. Do sprchy se zavřela, ale již se nemohla dostat ven. I přes usilovné klepání na kolemjdoucí návštěvníky ji nebylo nic platné a tak žena žádalo o pomoc policii. Naštěstí ještě před příjezdem hlídky paní někdo vysvobodil. 

Přes tísňovou linku policii kontaktoval také lékař s tím, že měl velice živý sen, že se mu zloděj vloupal do ordinace a žádal o kontrolu objektu. V tomto případě však policisté, kteří řešili závažnější záležitosti, nemohli soužit. Operační důstojník tak oznamovateli vysvětlil, že na základě snů skutečně policie nevyjíždí. Lékař se již neozval, lze tedy usuzovat, že se jeho jistě nepříjemný sen naštěstí nenaplnil. 

Zvukový záznam: 2711.mp3

por. Andrea Straková, 27. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem