Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy Sokolov, Cheb

SOKOLOV, CHEB - Zpronevěra, krádeže, alkohol 

SOKOLOV – Vloupal se do kůlny a garáže
Habartovští policisté sdělili 20letému muži podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody, které se měl dopustit poblíž obce Krajková na Sokolovsku. Podezřelý měl překonat oplocení a vniknout na pozemek rekreační chaty, kde násilím měl vniknout do kůlny a garáže. Z vnitřních prostor měl odcizit sekeru, elektrickou sekačku, různé kabely a plastový kanystr s benzínem. Majiteli tak vznikla škoda na odcizeném a poničeném majetku ve výši 7 700 Kč.
 
SOKOLOV - Zpronevěra, úvěrový podvod
Sedmatřicetiletá žena byla obviněna kriminalisty ze Sokolova z přečinu zpronevěry a úvěrového podvodu. Jako předsedkyně sdružení měla uzavřít s obcí smlouvu o poskytnutí příspěvku celkem ve výši 100 tis. Kč. Obviněná měla v rozporu se smlouvu o poskytnutí příspěvku a bez vědomí a souhlasu poskytovatele příspěvku použít částku necelých 57 tis. Kč pro svoji potřebu. Část peněz měla žena vybrat v různých bankomatech a část měla postupně převést na bankovní účet. Zbylé finanční prostředky měla uhradit jako oficiální platby za výdaje sdružení. Obviněná měla ve smlouvě o poskytnutí příspěvku provést vyúčtování poskytnutých finančních prostředků obci, to však v řádném termínu neudělala. Na základě písemných výzev, měla obci předložit nepravdivé účetní doklady. Obviněná měla dále prostřednictvím internetového portálu požádat, v několik případech, bez vědomí osob, jejichž jménem žádala, o poskytnutí úvěru. Úvěrové společnosti tak vznikla škoda celkem ve výši 2 000 Kč. Celková škoda je tak vyčíslena na částku 59 tis. Kč.
V případě prokázání viny hrozí obviněné až pětiletý trest odnětí svobody.
 
CHEB – Kradli elektrickou energii
Kriminalisté z Chebu sdělili podezření z krádeže dvěma cizincům ve věku 54 a 53 let. Muži měli společně od listopadu 2011 do dubna 2012 v Chebu neoprávněně zasáhnout do elektrorozvaděče a odcizit tak 33 286 kWh elektrické energie. Celková škoda je vyčíslena na částku 41 tis. Kč. Podezřelým mužům hrozí trest odnětí svobody ve výši 2 let.
 
CHEB – Boural pod vlivem alkoholu
Dvaačtyřicetiletý muž řídil 21. 8. 2012 v odpoledních hodinách osobní vozidlo Renault Clio na silnici I. třídy ve směru od Chebu na Sokolov. Řidič nezvládl řízení, vyjel mimo komunikace a následně narazil do valu, přes který byl odražen na návěst, kterou poškodil a poté zůstal s vozidlem stát na travnatém povrchu mimo vozovku. Řidič z místa nehody odešel. O 1,5 hodiny později ho policisté zjistili doma. Muž přiznal, že před jízdou požil alkohol. Při opakovaném měření nadýchal řidič 3,36 a 3,57 promile alkoholu. Ke zranění naštěstí nedošlo. Ve věci bylo zahájeno trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči byl zadržen řidičský průkaz. Celková škoda byla vyčíslena na částku 45 tis. Kč. V případě prokázání hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.  
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
22. srpna 2012

vytisknout  e-mailem