Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy Sokolovsko

SOKOLOV - Lovili ryby i přes zákaz rybolovu, atd. 

Lovili ryby i přes zákaz rybolovu
Habartovští policisté na základně zjištěných skutečností provádí společně s hráznými kontroly u vodní nádrže Horka. Během posledního měsíce řešili dva rybáře pro neoprávněné chytání ryb. Oba rybáři byli chyceni u vodní nádrže Horka, v prostoru ochranného pásma 1. stupně vodního zdroje, kde pomocí přineseného rybářského náčiní chytali ryby. Dopustili se tak přestupku na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství. Mužům tak ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 8 tis. Kč, zákaz činnosti do jednoho roku (v případě, že je držitelem rybářského lístku) nebo může být také uloženo propadnutí věci nebo může být věc zabrána. Jeden z mužů navíc přijel k vodní nádrži osobním vozidlem, i přesto, že je zde zákaz vjezdu všech motorových vozidel.
 
Vzhledem k tomu, že se jedná o nádrž s pitnou vodou, budou i nadále policisté spolu s Hráznými kontrolovat vodní nádrž a postihovat všechny, kteří nebudou respektovat zákaz rybaření. V případě, že se někdo dopustí škody větší než 5 tis. Kč, půjde již o trestný čin pytláctví. V tomto případě by pachateli hrozil trest odnětí svobody až dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo majetkové hodnoty.
 
Vykrádal sklepy, chytili ho obyvatelé jednoho domu
Devětadvacetiletý muž je podezřelý z přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Policisté ze Sokolova proti němu 18. července 2012 zahájili zkrácené přípravné řízení. Podezřelý se měl během dvou dnů dopustit hned dvou krádeží na různých místech v Sokolově. První krádež měl uskutečnit 16. července 2012 v ulici Slavíčkova, kdy po násilném vniknutí do sklepní kóje měl odcizit  2 jízdní kola v hodnotě 17 000 Kč.
 
Druhý případ se stal o den později, kdy v nočních hodinách v ulici Sportovní za pomocí nalezených klíčů si měl odemknout dveře do sklepních prostor. Zde měl násilím vniknout do dvou sklepních kójí. V jedné neodcizil nic a ve druhé měl vzít horské kolo s příslušenstvím. Podezřelý byl přistižen při činu v domě dvěma svědky. Muž, který se ho pokusil zadržet, byl napaden a podezřelý se dal na útěk. U vchodu byl zastaven ženou, které vysmekl a vyběhl před dům. Zde byl však opět zadržen mužem až do příjezdu policejní hlídky. Při zadržení podezřelého utrpěl muž zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření Způsobená škoda je vyčíslena na částku 2 700 Kč.
 
Odcizené kolo ve druhém případě bylo vráceno majiteli zpět bez poškození. Podezřelý byl vyslechnut a převezen do cely předběžného zadržení. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
Řídil opilý, nadýchal přes 3 promile
Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý 43letý muž z Chodova. I přesto, že byl muž v roce 2011 odsouzen Okresním soudem v Sokolově pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, tak dne 14. 7. 2012 se opět dopustil stejného přečinu. Policejní hlídka zastavila osobní vozidlo Subaru v ulici Hlavní v Chodově a řidiče vyzvala k dechové zkoušce na alkohol. Řidič při opakovaném měření nadýchal v odpoledních hodinách 3,09 a 3,14 promile alkoholu. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Bc. Kateřina Böhmová
19. července 2012
Odkazy do noveho okna

Přestupek na úseku rybářství

Přestupek na úseku rybářství 

Detailní náhled

Přestupek na úseku rybářství

Přestupek na úseku rybářství 

Detailní náhled

Přestupek na úseku rybářství

Přestupek na úseku rybářství 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem