Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Chebu a Sokolova

CHEB,SOKOLOV - Případy z okresů 

SOKOLOVSKO – Bez souhlasu manžela zřídila úvěrovou kartu
Kriminalisté sdělili podezření 61leté ženě z Rotavy z přečinu podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Žena bez souhlasu svého manžela měla využít jeho osobních údajů a aktivovat úvěrovou kartu v návaznosti na již uzavřenou úvěrovou smlouvu jejím manželem. Po provedení aktivace a obdržení PIN kódu k úvěrové kartě měla žena po dobu dvou měsíců používat k platbám za nákupy a dále k výběrům hotovosti přes bankomat. Svým jednáním tak měla způsobit škodu ve výši necelých 40 tis. Kč. Usnesením bylo vydáno odložení věci, jelikož je trestní stíhání nepřípustné, neboť poškozený manžel nedal souhlas s trestním stíháním.
 
SOKOLOVSKO - Výtržnictví
Policisté v Kraslicích zahájili úkony trestního řízení a sdělili podezření 31letému z výtržnictví. Začátkem května letošního roku měl v obci Oloví před prodejnou potravin nejprve verbálně urážet ženu sprostými pokřiky. Ženy se vzápětí zastal její přítel, na kterého však 31letý muž zaútočil s úmyslem jej napadnout. Žena se je snažila udržet od sebe. Útočník do ní strkal. Do celého incidentu se vložili další dva svědkové. Útočník vulgárně pokřikoval i na tyto další osoby. Po chvíli útočník odešel, avšak vrátil se zpět s dřevěnou plaňkou v ruce a opět začal slovně urážet poškozené. V dalším jednání bylo útočníkovi zabráněno přivolanou policejní hlídkou.
 
CHEBSKO – Loupežné přepadení
Chebští kriminalisté zahájili dne 3. července 2012 trestní stíhání dvou mužů ve věku 28 a 20 let pro zvlášť závažný zločin loupeže. Muži se měli společně dopustit tohoto jednání ve Velké Hleďseby. Před útokem jeden z mužů vyzval poškozeného k úhradě dluhu, který měl vůči jiné osobě. Druhý z mužů měl vzápětí poškozeného bez varování fyzicky napadnout kopem do obličeje. Poškozený v důsledku útoku spadl na zem. Podezřelí muži poté pokračovali v útoku. Poškozenému měli také prohledalt kapsy a odcizit mu osobní doklady a finanční hotovost. Poškozenému se poté podařilo utéct.
Podezřelým mužům hrozí za loupežné přepadení až 10letý trest odnětí svobody.
 
CHEBSKO – Týrání zvířat
Policisté v Aši zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Přečinu se měli dopustit dva muži v Hranicích na Ašsku. Muži měli chovat 5 psů různých ras ve velmi nevhodných podmínkách. Psi měli být bez ohledu na počasí celé dny bez tekutin a potravy na střeše přístavku nejméně od ledna do května letošního roku. V květnu došlo k pádu jednoho ze psů ze střechy. Pádem si způsobil frakturu končetiny. Nyní jsou všichni psi umístěni v kotcích Městské policie v Aši.   
Mužům za týrání zvířat v případě odsouzení hrozí až dvouleté vězení.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
4. července 2012

vytisknout  e-mailem