Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlovarska

KARLOVARSKÝ KRAJ – Několik případu 

Zaútočil na policistu mimo službu
Karlovarští policisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Nejdku pro zločin násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví, ke kterému došlo na ulici bří. Čapků. Zde měl o rok mladší policista procházet ve svém volnu po městě. Na ulici potkal devětadvacetiletého muže a došlo ke slovnímu konfliktu z důvodu řešení služebního šetření policistou a mužem. Následně devětadvacetiletý muž měl fyzicky napadnout policistu údery pěstí. Policista se počal bránit, při napadení došlo ke zranění policisty. Osmadvacetiletý strážce zákona, byl se zraněním převezen do nemocnice, kde byl umístěn na chirurgické oddělení.
 
Devětadvacetiletý muž byl po zadržení obviněn ze zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Karlových Varech po provedených úkonech propustil obviněného na svobodu.
 
Nakupoval a neplatil
Sdělení obvinění z přečinu krádeže si od Karlovarských policistů vyslechl třicetiletý muž. Ten měl na ulici T.G. Masaryka v prodejně se sportovním oblečením odcizit mikinu a kabelku. Věci pak měl uschovat do kalhot a s nimi projít přes pokladnu, aniž by je zaplatil. Naštěstí byl za pokladnami zadržen prodavačkou. Podezřelý muž se krádeže dopustil i přes to, že byl v posledních třech letech souzen nebo potrestán za krádež okresním soudem. Škoda, která mohla být majiteli prodejny způsobena, přesáhla částku 2600 korun.
 
Všímavý muž
Svůj pobyt ve vězení si může třiačtyřicetiletá žena prodloužit, až o tři roky. Policisté z operačního střediska přijali na lince 158 oznámení, že v Ostrově sedí na ulici Krušnohorská žena, po které je vyhlášeno celostátní pátrání a byla zveřejněna v médiích. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která zadržela celostátně hledanou ženu, na kterou byl vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody Okresním soudem v Liberci. Poté co si žena vyslechla sdělení podezření z přečinu maření výkonu rozhodnutí a vykázání, byla převezena do věznice v Ostrově.
 
Vykrádal automaty
Policisté z Karlovarského obvodního oddělení sdělili podezření šestadvacetiletému muži z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu krádeže. Podezřelý muž měl v pěti případech v Karlových Varech poškodit veřejné telefonní automaty a tím je zablokovat proti používání. Z automatů pak měl muž odcizit mince. Těchto krádeží se muž dopustil i přes to, že byl v posledních třech letech odsouzen rozsudkem Okresního soudu Karlovy Vary pro trestný čin krádeže k podmíněnému trestu odnětí svobody.
 
Únava, alkohol a drogy na silnici nepatří
Nejen řidiči nákladních vozidel a autobusů by si měli před jízdou řádně odpočinout, ale také řidiči osobních vozidel v době dovolených. Osmatřicetiletý muž z Liberce vezl rodinu. Při jízdě po silnici ve směru od obce Boč na Ostrov, na rovném úseku se plně nevěnoval řízení (usnul). S vozidlem Renault vyjel mimo vozovku, kde najel na kovová svodidla a tím došlo k převrácení vozidla na bok, které se zastavilo až po 35 metrech. Osádka vozu byla převezena do nemocnice na ošetření. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku nepřesahující 90 tisíc korun.
 
Dva muži z Karlovarska jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V prvním případě kontrolovala hlídka dopravních policistů v obci Jenišov dvaapadesátiletého muže ve vozidle Kia. Při opakované dechové zkoušce bylo u muže naměřeno 3,37 a 3,23 promile alkoholu. Hlídka muži zadržela řidičský průkaz a zakázala mu další jízdu. Jednačtyřicetiletého řidiče kontrolovali dopravní policisté při řízení vozidla Ford v ulici Chodovská. Hlídka i v tomto případě provedla u řidiče opakovanou dechovou zkoušku, při které byla u muže naměřena hodnota přes jedno promile alkoholu. Třetí kontrolu provedli dopravní policisté na ulici Západní. Zde měl pětačtyřicetiletý muž z Prahy řídit vozidlo Porsche, ačkoliv si byl vědom, že po předchozím užití návykové látky není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Dopravní policisté u muže provedli orientační test na jiné návykové látky, který byl pozitivní na amfetamin. Muži byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.
 
Pohřešovaný muž z Františkových Lázní
Policisté z Chebska pátrají po jednašedesátiletém muži z Františkových Lázní, který odešel dne 04.08.2012 kolem 09.00 hodiny dopolední do lesa v okolí obce Lužná na houby.
 
Pohřešovaný muž se do současné doby domů se nevrátil. Jednašedesátiletý pohřešovaný muž má 170 cm vysokou štíhlou postavu, šedé prořídlé vlasy a snědou pleť.
 
V době odchodu měl na sobě oblečené modré světlé jeansy, černé tričko s nápisem a na nohou měl trekovou obuv. Muž měl u sebe proutěný košík světle hnědé barvy. Jednašedesátiletý muž trpí Alzheimerovou chorobou, na kterou bere léky.
 
Další informace naleznete na webové adrese:
http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=7420805121902 (v případě, že tento odkaz již není aktivní, byl pohřešovaný muž nalezen.)
 
Po muži probíhá pátrací akce v okolí obce Lužná u Františkových Lázní. Policisté přijmou jakoukoliv informaci po pohřešovaném na telefonní lince 158.
 
por. Ing. Pavel Valenta
05. 08. 2012

vytisknout  e-mailem