Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlovarska

KARLOVY VARY - Krádeže, výtržnictví 

Vloupání do objektů
Proti pětadvacetiletému muži z Karlových Varů zahájili kriminalisté trestní stíhání pro podezření z přečinu krádeže. Muž se měl v několika případech vloupat do různých objektů v Karlových Varech. Z těchto si odnesl elektrické pracovní nářadí, měděné svody a kabely, různé příslušenství z motorového vozidla, ocelové rošty a mříže a další věci společně s finanční hotovostí.
 
Těchto krádeží se dopustil i přesto, že byl Okresní soudem v roce 2012 za přečin krádeže pravomocně odsouzen. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 120 tisíc korun.
  
Odcizil jízdní kolo
Ze spáchání přečinu krádeže je podezřelý pětadvacetiletý muž z Karlových Varů. Ten měl v červnu tohoto roku v Karlovarské ulici Nábřeží Jana Palacha vniknout do domu pětašedesátileté ženy, ze kterého odcizil horské kolo. Majiteli tímto způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 7 tisíc korun.
  
Poškození obecně prospěšného zařízení
Dne 11. června 2012 bylo zahájeno trestní stíhání čtyřiadvacetiletého a jednadvacetiletého muže z Karlovarska. Tito se měli společně dopustit zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Oba obvinění muži měli začátkem května na železniční trati z Karlových Varů do Mariánských Lázní v blízkosti vlakové stanice přerušit dva kabely ovládající světelnou signalizaci. Následkem přerušení kabelu došlo k poruše provozu signalizačního světelného zařízení na železničním přejezdu. Naštěstí se při porušení kabelů automaticky uzavřel železniční přejezd a z tohoto důvodu zde nedošlo k žádnému ohrožení řidičů ani projíždějících vlaků. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku nepřesahující 9 tisíc korun.
 
Výtržnictví
Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Karlových Varů pro spáchání přečinu výtržnictví. Ten se měl přečinu dopustit v několika případech od poloviny prosince 2011 v Karlových varech ulici Nejdecká, kde měl vypustit pětadvacetileté ženě pneumatiku u jejího osobního vozidla a následně se před ní začal sexuálně ukájet. Tohoto jednání se měl dopustit na stejném místě ještě na Silvestra. K dalšímu ukájení muže došlo také v ulici Dobrovského, kde se měl dívat do okna bytu, kde se nacházela jeho třiačtyřicetiletá majitelka.  Za své nevhodné chování si muž od kriminalistů vyslechl obvinění z přečinu výtržnictví.
  
Ublížení na zdraví
Proti třiačtyřicetiletému muži z Karlových Varů bylo v těchto dnech zahájeno trestní stíhání ve věci ublížení na zdraví z nedbalosti. V březnu 2012 ve večerních hodinách měl muž řídit osobní vozidlo VW Sharan od Plzně na Karlovy Vary. Před odbočkou na obec Vodná nedodržel bezpečnostní vzdálenost za osobním vozidlem Renault, které řídil pětašedesátiletý muž z Karlových Varů. Řidič s vozidlem Renault byl nucen snížit rychlost jízdy, aby nedošlo ke střetu se zvěří. V této situaci nebyl schopen třiačtyřicetiletý řidič reagovat a narazil do zadní části vozidla Renault. Při srážce došlo ke zranění spolujezdkyně, která si vyžádalo lékařské ošetření.
 
pprap. Jiří Soukup
por. Ing. Pavel Valenta
12.06.2012

vytisknout  e-mailem