Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlovarska

KARLOVARSKO – Jednou pomohl i služební pes. 

Zadrženi díky služebnímu psu
Sdělení podezření z přečinu krádeže si od karlovarských policistů vyslechli dva muži ve věku 57 a 58 let. Oba muži se měli dne 05.04.2015 ve večerních hodinách v Otovicích, po vzájemné domluvě dojít k oplocenému areálu jedné z místních firem. Zde chtěli odcizit elektrické kabely, svoje role si rozdělili a to tak, že starší hlídal u plotu a mladší z mužů vnikl do areálu. Zde z rozvodové skříně vytrhl silnoproudý kabel, tento smotal a odnesl za plot areálu, kde si ho připravil k odnesení.

Poté se se vrátil zpět do areálu a pokusil se odcizit přívodový kabel do rozvodné skříně, tento se mu nepodařilo utrhnout, jelikož byl vyrušen hlídkou, z místa společně s druhým mužem utekli, aniž by stihli si připravené kabely vzít. Policisté oba muže zadrželi díky služebnímu psu, který jejich stopu sledoval 3 kilometry. Toto jednání obou mužů nebylo jejich první, policisté zjistili, že oba podezřelí se krádeže dopustili i přesto, že byli v posledních třech letech odsouzeni nebo potrestáni, a to rozsudkem Okresního soudu Sokolov a Karlovy Vary. Muži svým jednáním způsobili škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 3 tisíce korun.

Nakupoval, ale neplatil
40letý muž z Ostrova se dne 6.4.2015 vydal na nákup do jednoho z Karlovarských obchodních domů na ulici Chebská. Zde po vstupu na prodejní plochu, v oddělení oděvů odebral ze stojanu náramkové hodinky, které si pak nasadil na ruku, poté v oddělení parfémů odebral ze stojanu pánský parfém, ze kterého za pomocí odstranil etiketu a tento si vložil do levého rukávu, z oddělení oděvů odebral ze stojanu černou dámskou kabelku černé barvy a dámskou kabelku bílé barvy. Do těchto kabelek pak vložil dětských body různých velikostí, dětské sponky do vlasů, dámské spodní prádlo a další různé drogistické zboží.

S tímto nákupem prošel přes pokladnu, kde zboží nenahlásil ani jej nezaplatil. Za pokladnou byl osloven ostrahou. Veškeré odcizené zboží pak dobrovolně vydal, nepoškozené zboží bylo vráceno zpět do běžného prodeje. Než si muž vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže, policisté zjistili, že se tohoto jednání dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán rozsudkem Okresního soudu v Sokolově. Hodnota věcí, které si muž chtěl z prodejny odnést, byla vyčíslena na částku přesahující 5 tisíc korun.

Z garáže si udělali byt bez vědomí majitele
Sdělení podezření z přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru si vyslechl 34 letý muž a 25letá žena. Oba dva od roku 2014 společně po vzájemné předchozí domluvě protiprávně obsadili bez vědomí a souhlasu majitele z Prahy. Do garáže si postupně nastěhovali své osobní věci včetně oblečení, nábytku, postele a kuchyňských potřeb a takto zařízenou garáž společně užívali do současné doby.

por. Ing. Pavel Valenta
07.04.2015

vytisknout  e-mailem