Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlovarska

KARLOVY VARY - Případy z Karlovarska 

Výtržnictví
Ostrovští policisté sdělili podezření z přečinu výtržnictví sedmadvacetiletému muži z Karlovarska. Ten měl v srpnu v nočních hodinách v obci Boč na místním dětském hřišti se dopustit výtržnosti a to tak, že veřejně a na místě veřejnosti přístupném fyzicky napadl svého čtyřiatřicetiletého bratra, kterému způsobil zranění, které si vyžádalo hospitalizaci v Nemocnici Ostrov. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Nebezpečné vyhrožování
Třiceti dvou letý cizinec si vyslechl sdělení podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování. Podezřelý se měl začátkem října v podnapilém stavu, pokusil fyzicky napadnout svoji padesátiletou manželku. Ta před ním měla utéct do koupelny, kde se zamkla. Manžel se snažil uzamčené dveře překonat a přitom ženě vyhrožoval. Jeho výhružky vzbudily v manželce obavy o svůj život a zdraví a proto přivolala hlídku policie. Cizinec byl zadržen a po vyslechnutí sdělení byl také vykázán na dobu 10 dnů. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Krádež
Sedmatřicetiletý muž z Karlovarska měl v září v brzkých ranních hodinách v Nové Roli na místním parkovišti vniknout do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia, ze kterého měl odcizit plastovou přepravku s nářadím, autorádio a ocelové lano. Škoda, která byla způsobena, byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 10 tisíc korun. Za své jednání si podezřelý muž vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže.
 
Vybírala zálohy
Kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetileté ženy z Karlovarska jako obviněné ze spáchání pokračujícího přečinu zpronevěry. Ta měla v několika případech jako zaměstnankyně advokátních kanceláří, v postavení odborné asistentky, jednat s klienty, od kterých vybírala finanční zálohy, které si pak neoprávněně přisvojila a použila pro svou vlastní potřebu. Advokátním kancelářím tak měla způsobit škodu přesahující 150 tisíc korun. V případě odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody až na pět let.
 
Dopravní policisté hledaní cyklistu
Karlovarští dopravní policisté vyšetřují dopravní nehodu, která se stala dne 8. října 2012 kolem 12:30 hodiny. Doposud neznámý cyklista řídil v Karlových Varech po ulici Na Vyhlídce ve směru k ulici Bezručova jízdní kolo, kdy v křižovatce s ulicí Pražská silnice vyjel z kolony jedoucích vozidel, které počal následně předjíždět. Při předjíždění přejel s jízdním kolem do protisměrného jízdního pruh, kde v tu chvíli jel autobus ve směru k ulici U Imperiálu. Řidič autobusu měl strhnout řízení vpravo a narazit do kovového zábradlí. Cyklista na místě nezastavil a pokračoval dál v jízdě ve směru k ulici Bezručova. Dopravní policisté žádají případné svědky této havárie, aby kontaktovali dopravní policisty na čísle 974 366 408 nebo poskytli jakoukoliv informaci k na bezplatném telefonním čísle 158.
 
por. Ing. Pavel Valenta
09.10.2012

vytisknout  e-mailem