Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlovarska

KARLOVY VARY - Případy z Karlovarska 

Dopravní nehody
Dne 07.10.2012 řídil dvaadvacetiletý muž osobní vozidlo VW z Ostrova na Karlovy Vary po silnici I/13. Před odbočkou do karlovarské části Dalovice, nepřizpůsobil rychlost stavu pozemní komunikace a tak uvedl vozidlo do smyku a tím narazil do kovových svodidel. Při havárii vozidla došlo ke zranění řidiče, který byl převezen do Karlovarské krajské nemocnice. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku šedesát tisíc korun.
 
K další nehodě došlo kolem 08:30 hodin na silnici I/6 ve směru od Prahy na Sokolov. Zde osmatřicetiletý řidič nákladního vozidla Scania s návěsem v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost stavu pozemní komunikace. Následkem toho uvedl vozidlo do smyku a návěsem narazil do betonových svodidel. V tomto případě byla škoda předběžně odhadnuta na částku přesahující osmdesát tisíc korun.
 
Ohrožení pod vlivem návykové látky
Ostrovští policisté kontrolovali na ulici Karlovarská dvaatřicetiletého řidiče v osobním vozidle Ford Escort. Při kontrole na přítomnost omamných a psychotropních látek, byl test u řidiče pozitivní na látku Opiates a Cacaine. Řidiči byla další jízda zakázána a policisté se případem nadále zabývají.
 
Třiatřicetiletý muž z Prahy v podnapilém stavu řídil osobní vozidlo Škoda, a to i přes to, že si byl vědom skutečnosti, že s ohledem na předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat vozidlo. V ulici Fibichova nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky. S autem narazil do zaparkovaného vozidla Ford a z místa pokračoval dále. Při střetu došlo k odražení vozidla Ford, na vozidlo Škoda, které bylo nárazem odraženo na vozidlo Opel. Při opakované dechové zkoušce bylo u muže naměřeno 1,91 a 1,70 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Případem se nadále zabývají dopravní policisté.
 
Poškození cizí věci
Sdělení podezření z přečinu poškození cizí věci si vyslechl šestatřicetiletý muž z Rakovníka. Ten měl na ulici Slovanská, na autobusové zastávce po hádce s přítelkyní kopnout do zastávkových skleněných stěn, které měl poškodit. Muž byl na místě zadržen policejní hlídkou. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující pět tisíc korun.
 
por. Ing. Pavel Valenta
08.10.2012

vytisknout  e-mailem