Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ – Erotické prádlo za 400 tisíc. 

Škoda přesáhla 400 tisíc korun
Komisař z oddělení hospodářské kriminality Karlovy Vary zahájil trestní stíhání 33 leté ženy jako obviněné ze spáchání pokračujícího přečinu podvodu, padělání a pozměnění veřejné listiny a přečinu poškození cizích práv, spáchaného ve spolupachatelství se stejně starým mužem.
 
Obviněná žena se měla v několika desítkách případů obohatit tak, že si měla objednat prostřednictvím internetové prodejny pod falešným jménem různou elektroniku nebo erotické prádlo. Při platbě měla využít možnosti financování přes finanční společnost, se kterou uzavřela smlouvu. Na základě takto uzavřené smlouvy bylo společností zboží uhrazeno. Dodanou elektroniku následně měla pod falešným jménem převzít.
 
V další necelé desítce případů se tohoto jednání měla dopouštět s obviněným třiatřicetiletým mužem. Takto způsobená škoda přesáhla částku 400 tisíc korun.
 
Soused ho přistihl
Třiadvacetiletý muž a jeho šestatřicetiletý kamarád si vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Starší z mužů měl ve Františkových Lázních se pokusit vniknout do zahradní chatky. Při tomto byl přistižen majitelem jiné chatky a z místa činu utekl. Tohoto jednání se měl dopustit i přesto že byl rozsudkem soudu v Chebu v posledních třech letech odsouzen pro přečin krádež a porušování domovní svobody.
 
V dalším případě se těchto přečinů měl dopustit společně s třiadvacetiletým kamarádem. Oba muži měli vniknout do přízemního bytu ve Františkových Lázních, kde z obývacího pokoje měli odcizit mini-televizor. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku nepřesahující tři tisíce korun.
 
Chtěl mobilní telefon, žena make-up
Karlovarští policisté vypátrali a následně zadrželi dvaatřicetiletého muže z Karlovarska. Ten měl na ulici Masarykova využít nepozornosti obsluhy prodejny s mobilními telefony, z dílny odcizit opravený mobilní telefon v hodnotě přesahující 11 tisíc korun. Také v tomto případě se krádeže měl muž dopustit i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech.
 
Tuto ulici s prodejnami si také oblíbila jednadvacetiletá žena, která si od policistů vyslechla sdělení podezření z přečinu krádeže. V prodejně s drogistickým zbožím měla odcizit make-up, řasenky, v dalších obchodech v Karlových Varech pak měla odcizit sladkosti, salám, sluneční brýle a také několik řetízků na krk. V posledním případě si žena zapůjčila mobilní telefon, se kterým pak odešla. Na žádosti majitele telefonu, aby mu telefon vrátila, už nereagovala.
 
por. Ing. Pavel Valenta
25.05.2014

vytisknout  e-mailem