Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ – Karlovarský kraj. 

Výtržnictví
Policisté z Chebu sdělili dvaatřicetiletému muži z Teplic podezření z přečinu Výtržnictví. Podezřelý se měl dopustit tohoto přečinu na Štědrý den. Muž o půlnoci v restauraci v Hranicích, po předchozí slovní potyčce fyzicky napadl padesátiletého muže, opakovaně ho udeřil do hlavy a způsobil mu zranění, které si vyžádalo příjezd RZS.
 
Další, kdo si odnesl sdělení podezření je i třiatřicetiletý muž ze Šumperka. Ten se měl tohoto výtržnictví dopustit v Mariánských Lázních. Podezřelý muž v jednom z bytů v lázeňském městě se choval hlučně, byl agresivní na o deset let mladší ženu, které nadával, vyhrožoval a fyzicky jí napadl údery do obličeje a kopal do nohou. V bytě stačil muž také rozbít stůl a skleněnou výplň dveří.
 
Škoda za více jak dva milióny
Komisař kriminální policie v Chebu zahájil trestní stíhání jednapadesátileté cizinky. Ta se měla podle kriminalistů dopustit přečin zpronevěry a pokračujícího zločinu zpronevěry.
 
Obviněná žena pracovala v Mariánských Lázních jako obsluha a odpovědná osoba za jenu z místních heren, zde z umístěných video loterijních terminálů si přisvojila finanční hotovost, kterou měla řádně vyúčtovat a odvést majitelům výherních automatů. Tohoto jednání se žena dopouštěla od roku 2009 do roku 2011, za tuto dobu získala, aniž by sázela částku přesahující dva milióny korun. Obviněné cizince v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až osmi letý trest odnětí svobody.
 
Loupež
Komisař kriminální policie v Sokolově předal zahájení trestního stíhání devětačtyřicetiletému místnímu muži. Ten se měl podle kriminalistů dopustit zvlášť závažného zločinu loupeže v Sokolově. V jedné z místních chatek, byl třiatřicetiletým mužem vyzván, aby opustil jeho chatu. Obviněný na výzvu reagoval výhružkami o podpálení chaty, poškozený mu na to sdělil, že zavolá policii. Po těchto slovech začal muži vyhrožovat zabitím a podpálením chaty, když mu nevydá peníze. Třiatřicetiletý muž opakovaně uvedl, že mu žádné peníze nedá, obviněný k němu přistoupil a uchopil ho oběma rukama a několikráte ho udeřil hlavou do prostoru čela. Mladšímu z mužů se podařilo vysmeknout a z chaty ze strachu utekl, po návratu zjistil, že mu byly odcizeny peníze a další věci. Poranění, které mu bylo způsobeno, si vyžádalo lékařské ošetření. Policisté muže zadrželi a umístili do policejní cely, komisař kriminální policie podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, ten podnět akceptoval. Soudce po provedených úkonech obviněného muže propustil.
 
Ublížení a zdraví
Jednatřicetiletý muž z Chodova si přečetl zahájení trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví a přečin výtržnictví, kterého se měl dopustit v srpnu minulého roku v nočních hodinách na místě veřejnosti přístupném. Před jednou z místních restaurací přistoupil ke zde stojícímu sedmačtyřicetiletému muži, kterého fyzicky napadl několika údery pěstí do hlavy. Poté co napadený následkem útoku spadl, tak jej obviněný několikrát nakopl do hrudníku a hlavy. Napadený musel vyhledat lékařské ošetření. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži až tříletý trest odnětí svobody.
 
Loupež
Komisař kriminální policie v Karlových Varech obvinil dva muže ve věku dvacet jedna a dvacet tři let ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Oba muži měli začátkem roku 2014 společně vymyslet a zorganizovat plán na loupežné přepadení osmadvacetiletého muže, od kterého chtěli pod záminkou fiktivního prodeje marihuany získat finanční hotovost. K tomuto jednání si najali sedmadvacetiletého cizince. K fiktivnímu prodeji mělo dojít v prostorách čerpací stanice. Tento plán byl překažen policisty, kteří se v té době pohybovali na benzinové čerpací stanici. Muži tedy svůj obchod museli přesunout na jiné místo, kde požadoval cizinec po osmadvacetiletém muži předložení a přepočítání peněz, když tak poškozený učinil, cizinec vyndal skrytý kuchyňský nůž a požadoval peníze. Osmadvacetiletý muž v obavě o svůj život a z napadení nožem z místa i s penězi utekl. V případě odsouzení hrozí oběma mužům až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Odcizili stropní rámy
Policisté z Teplé vypátrali a následně zadrželi dva muže ve věku šestadvacet a pětačtyřicet let, kteří si vyslechli sdělení obvinění ze spáchání přečinu krádeže, které se měli dopustit v jedné z okolních obcí. Podezřelí muži vnikli na oplocený pozemek u domu, kde z volně přístupného domu bez oken a dveří, který je v rekonstrukci, odcizili po vyřezání necelou desítku stropních trámů mezi prvním patrem a půdou. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku 7 tisíc korun. Za odcizení trámů jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
por. Ing. Pavel Valenta
14.02.2015

 

vytisknout  e-mailem