Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlových Varů

KARLOVY VARY - Karlovy Vary, Ostrov a okolí. 

Dne 01.06.2012 ve večerních hodinách měl třicetiletý muž v obchodním domě v Toužimi napadnout dva pracovníky bezpečnostní služby. K fyzickému napadení došlo v době, kdy byl přistižen při krádeži sladkostí a drogistického zboží. Třicetiletý místní muž si za napadení vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.
 
Karlovarští kriminalisté obvinili osmadvacetiletého muže z Karlových Varů z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Tento měl zatím v devíti případech vniknout do bytů na Karlovarsku. Z bytů si odnášel nalezenou elektroniku, šperky, alkohol, finanční hotovost a jiné cennosti. Muž se tohoto jednání dopustil i přesto, že v posledních třech letech byl za obdobný čin Okresním soudem v Karlových Varech odsouzen. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 150 tisíc korun.
 
Dne 06. června 2012 byl hlídkou dopravního inspektorátu Karlovy Vary zastaven a kontrolován osmadvacetiletý muž ze Sokolovska, který řídil vozidlo Renault v Karlových Varech po ulici Potoční. Hlídka při kontrole zjistila, že řidič nevlastní řidičské oprávnění pro řízení motorových vozidel a také má Městským úřadem v Sokolově vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Na policejní služebně si osmadvacetiletý řidič vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Těsně po půl noci došlo na silnici z Plzně na Karlovy Vary k dopravní nehodě. Třiadvacetiletý muž z Ostrova řídil osobní vozidlo Alfa Romeo. Za odbočkou na obec Vodná, při průjezdu pravotočivé zatáčky, nepřizpůsobil rychlost svého vozidla stavu a povrchu vozovky. Auto uvedl do smyku a vyjel mimo komunikaci, kde se zastavil. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.
 
Dne 06. června 2012 se na Karlovarsku uskutečnila dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích. Hlídky u řidičů kontrolovali pásy, doklady, technický stav vozidel a řízení pod vlivem alkoholu. Akce se zúčastnila desítka policistů, která zkontrolovala přes sto dvacet vozidel. Celkem bylo zjištěno pětatřicet přestupků. Jednatřicet přestupků bylo vyřešeno uložením blokové pokuty a čtyři přestupky oznámili příslušnému správnímu orgánu. Nejvíce přestupků bylo zjištěno při měření rychlosti a to ve čtrnácti případech. Devět přestupků bylo zjištěno při nepoužití bezpečnostních pásů, dva při nepoužití zádržného systému. V pěti případech byl zjištěn nevyhovující technický stav, v jednom případě se jednalo o alkohol a v jednou o řízení bez řidičského oprávnění. Dále se podařilo zjistit jednoho pachatele trestné činnosti.
 
pprap. Jiří Soukup
por.Ing. Pavel Valenta
07.06.2012

vytisknout  e-mailem