Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlových Varů

KARLOVY VARY - Případy z Karlových Varů 

Krádež
Sdělení podezření z přečinu krádeže si od karlovarských policistů vyslechl osmatřicetiletý muž ze Žlutic. Ten měl začátkem září přijet na BČS v Karlových Varech vozidlem Škoda s registrační značkou, která nepatřila na dané vozidlo. Poté, co natankoval pohonné hmoty, bez zaplacení odjel. Během vyšetřování policisté zjistili, že muž má vysloven Okresním soudem v Karlových Varech zákaz řízení a také byl v posledních třech letech za trestný čin krádeže odsouzen nebo potrestán rozsudkem soudu.

Dvacetiletému muži bylo kriminalisty sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže. V prvním případě si ke krádeži vyhlédl prodejnu na ulici T. G. Masaryka. Zde měl odcizit necelé dvě desítky řasenek v celkové hodnotě přesahující 3 tisíce korun. Odcizené zboží si uschoval do kalhot a poté prošel přes pokladny, aniž by jej zaplatil. Ve druhém případě si vyhlédl opět prodejnu s drogistickým zbožím, kde se zaměřil na řasenky a další dámskou kosmetiku v hodnotě přesahující 5 tisíc korun. I v tomto případě si měl odcizené zboží poschovávat po kapsách a z prodejny odejít přes pokladny, aniž by za zboží zaplatil. V zatím posledním případě měl muž v ulici Vodárenská v místní prodejně odcizit prací gel v hodnotě přesahující 1 tisíc korun. Krádeží se podezřelý muž dopustil i přes to, že byl v posledních třech letech odsouzen za stejný čin rozsudkem Okresního soudu Karlovy Vary.
 
Další, kdo si vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže, je skupinka osob z Karlových Varů ve věku čtyřicet dva až šedesát let. Podezřelí měli v brzkých ranních hodinách, na železničním mostě spojujícím Bohatice a Čertův Vrch, pokusit se společně odcizit měděný kabel v hodnotě přesahující 38 tisíc korun. Podezřelý pětačtyřicetiletý muž a podezřelá dvaačtyřicetiletá žena se krádeže dopustili i přesto, že byli za takový čin v posledních třech letech odsouzeni rozsudkem soudu.
 
Obchodní dům na ulici Dolní Kamenná neušel pozornosti sedmadvacetiletého muže z Karlových Varů. Ten zde měl odcizit volně odložený požární žebřík. Přitom byl přistižen hlídkou strážníků na ulici Chebská v Karlových Varech a následně předán policistům. Škoda, která byla obchodnímu domu způsobena, byla předběžně odhadnuta na částku ve výši 20 tisíc korun. Za odcizený žebřík si muž od policistů vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže. 
 
Zpronevěra
Nejdečtí policisté sdělili podezření z přečinu zpronevěry třicetileté ženě ze Sokolova. Ta měla začátkem roku převzít od třiapadesátiletého muže z Nejdku různé šperky s tím, že je prodá a pokud se jí to nepodaří, vrátí je zpět majiteli. Důvěřivý muž pak už neviděl ani šperky ani slíbené peníze. Podezřelá žena si tak přisvojila cizí věc, která jí byla svěřena, čímž se dopustila přečinu zpronevěry. Hodnota šperků byla po odborném ohodnocení stanovena na částku přesahující 10 tisíc korun.
 
Ohrožení pod vlivem návykové látky
Kriminalisté obvinili devětatřicetiletého muže pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Ten měl v srpnu řídit po ulici Sedlecká osobní motorové vozidlo Škoda, ačkoliv si byl plně vědom skutečnosti, že po předchozím požití alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat motorové vozidlo. Při jízdě se plně nevěnoval řízení z důvodu silné opilosti. Při projíždění zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla profilu komunikace a svým schopnostem, přejel do protisměru, kde vyjel mimo komunikaci, kde narazil do desetiletého chlapce, který zde stál na chodníku. Řidič po střetu nezastavil a neposkytl jakoukoliv pomoc a pokračoval v jízdě dál. Tato nebezpečná jízda skončila v době, kdy muž opět nepřizpůsobil rychlost vozidla a havaroval. Chlapec i řidič byli převezeni do Karlovarské krajské nemocnice. Při opakované dechové zkoušce byla u muže naměřena hodnota 2,72 a 3,08 alkoholu v krvi.
 
V dalším případě se přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání měl dopustit devětadvacetiletý řidič vozidla Passat, který byl policisty kontrolován v obci Velký Rybník. Při kontrole hlídka zjistila, že muž byl rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech odsouzen k trestu zákazu činnosti spočívajícím v zákazu řízení motorových vozidel v trvání do roku 2013.
 
Také jednačtyřicetiletý řidič ze Sokolova je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž měl v Karlových Varech řídit vozidlo Audi. Při silniční kontrole bylo hlídkou zjištěno, že muž má Městským úřadem Sokolov vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.
 
por. Ing. Pavel Valenta
17.10.2012

vytisknout  e-mailem