Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Karlových Varů a okolí

KARLOVY VARY - Krádeže a zpronevěry 

Krádež a zpronevěra
Sdělení podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže si od karlovarských policistů vyslechl pětapadesátiletý muž ze Sokolova. Ten měl od polovičky měsíce září do poloviny října 2012 v šesti případech přijet na některou z Karlovarských BČS ve vozidle Ford. Po natankování nafty do vozidla z místa odjel, aniž by odebrané pohonné hmoty uhradil. Muž tak za jeden měsíc stačil natankovat celkem přes 219 litrů nafty v hodnotě přesahující osm tisíc korun. K natankování nafty si vždy vybral jinou čerpací stanici.
 
Poté co si pětapadesátiletý muž vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže, tak mu policisté sdělili podezření z přečinu zpronevěry. V červenci si měl podezřelý zapůjčit elektrocentrálu od jedné z Karlovarských společností na dobu 5-ti dnů. Policisté zjistili, že muž elektrocentrálu nevrátil, ale že jí měl odprodat třetí osobě za částku přesahující 13 tisíc korun. Takto získané peníze měl pak užít pro svoji potřebu.
 
Krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku
Včerejšího dne si vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku šestatřicetiletý muž z Mostu. Ten měl den před vánoci v Karlových Varech využít nepozornosti a silné podnapilosti třicetiletého muže z Plzně a v nestřeženém okamžiku mu odcizit mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí a doklady. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 4 tisíce korun.
 
Zpronevěra
Kriminalisté sdělili podezření osmadvacetiletému muži ze Sokolova z přečinu zpronevěry, které se měl dopustit jako zaměstnanec společnosti na prodej nápojů. Jako osoba oprávněná disponovat s hotovostí v pokladně na pobočce měl od dubna do listopadu 2012 si postupně přisvojit finanční hotovost, která mu byla svěřena. Takto získané peníze si následně ponechal pro svou vlastní potřebu. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 200 tisíc korun.
 
por. Ing. Pavel Valenta
10.01.2013

vytisknout  e-mailem