Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ - Vyslechli si sdělení obvinění. 

Příspěvek na bydlení
Policisté v Chebu sdělili 39 letému muži a ženěn podezření ze spáchání přečinu podvodu, kterého se měli dopustit formou spolupachatelství. Oba podezřelí v lednu, v oddělení nepojistných sociálních dávek úřadu práce, v žádosti o příspěvek na bydlení uvedli nepravdivé údaje o uzavřené nájemní smlouvě uzavřenou s majitelem nemovitosti. Na základě těchto skutečností jim byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení a to v měsíci leden a únor. Tímto podvodem způsobili úřadu práce škodu ve výši přesahující 18 tisíc korun.

Vnikli do zahradní chatky
Ostrovští policisté vypátrali a následně zadrželi pětadvacetiletého muže a o tři roky starší ženu. Ti si od policistů vyslechli sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody. Muž se ženou měli společně vniknout na pozemek zahradní chatky v zahradní kolonii v Ostrově, zde vnikli do prostoru zahradní chatky, kterou bez svolení majitele a proti jeho vůli oba užívali k bydlení a přespání.

Neoprávněně užívali byt
Sokolovští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření muži a ženě z Kraslic ze spáchání přečinu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Oba podezřelí neoprávněně měli bránit společně oprávněné osobě v užívání bytu přesto, že jim byla písemně vypovězena nájemní smlouva k tomuto bytu z důvodu dlouhodobého neplacení nájemného. V případě prokázání viny a následném odsouzení hrozí oběma trest odnětí svobody až na dvě léta. 

por. Ing. Pavel Valenta
26.05.2015

vytisknout  e-mailem