Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ – Cheb a Sokolov. 

Nevrátil peněženku
Komisař kriminální policie v Sokolově sdělil podezření pětapadesátiletému muži z Teplé pro podezření ze spáchání přečinu zatajení věci. Tohoto jednání se měl muž dopustit na konci ledna, kdy v Kraslicích v ulici Pohraniční stráže, po té co osmapadesátiletý muž na chodníku ztratil peněženku s finanční hotovostí ve výši několika tisíc korun a osobními doklady. Nalezenou peněženku místo vrácení si ponechal a takto získanou finanční hotovost pak užil pro svoji potřebu. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti.

Ponechala si věci
Chodovští policisté vyšetřují případ přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Osmnáctiletá místní žena na konci ledna v jednom z chodovských barů využila ponechání dámské peněženky s finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady devětačtyřicetileté ženy v baru. Tyto věci místo navrácení si ponechala pro svoji potřebu. Kriminalisté z Chodova ženu vypátrali a následně jí sdělili podezření ze shora uvedeného přečinu. Osmnáctileté ženě v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Nedal znamení o změně směru jízdy
Sokolovští dopravní policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání sedmadvacetiletému muži ze Sokolova. Ten měl podle policistů 06.01.2016 v odpoledních hodinách řídit osobní vozidlo VW Vento, v Kynšperku nad Ohří po ul. Jířího z Poděbrad. Zde při odbočování nedal znamení o změně směru jízdy, policisté si tohoto jednání všimli a muže s vozidlem zastavili. Při kontrole zjistili, že sedmadvacetiletý řidič vozidla má platnou blokaci řidičského oprávnění z důvodu dosáhnutí 12 bodů v bodovém hodnocení a následném pozbytí řidičského oprávnění. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dvě léta.

2 případy výtržnictví
Policisté z Aše sdělili jednatřicetiletému místnímu muži podezření z přečinu výtržnictví. Tohoto jednání se měl dopustit na konci ledna, kdy v odpoledních hodinách v Aši na ulici Okružní, na místě veřejnosti přístupném, nejprve slovně a poté i fyzicky údery rukou napadl čtyřicetiletého muže. V následném vzteku pak muž udeřil do skleněné výplně plastového okna v bytě napadeného. Tímto úderem výplň okna poškodil a sám si způsobil zranění, které si vyžádalo okamžitý převoz do nemocnice.

Komisař kriminální policie v Chebu obvinil devětatřicetiletého místního muže ze spáchání přečinu výtržnictví. Podle obvinění muž dne 02.02.2016 v hale ČD, u pokladního okénka před sloužící pokladní začal onanovat. Tímto jedním na místě veřejnosti přístupném se dopustil hrubé neslušnosti. V obou případech mužům hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Do Čech si jezdil nejen pro benzin
Devatenáctiletý cizinec si od policistů z Aše vyslechl sdělení podezření z přečinu krádeže. Podle policistů měl cizinec v několika případech přijet se svým vozidlem Mazda na BČS, kde natankoval palivo do vozidla. Následně v samoobslužném obchodu odcizil kartony cigaret různých značek a několik láhví alkoholu. Takto vybaven, bez zaplacení z místa odjel. Škoda, kterou cizinec způsobil, přesáhla částku 10 tisíc korun. Trestem za toto jednání v případě odsouzení je trest odnětí svobody až na dvě léta, nebo zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

Zaměřil se na zboží z obchodních domů
Policisté z obvodního oddělení Cheb sdělili podezření ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže šestadvacetiletému místnímu muži. Toho policisté podezírají z několika případů krádeží v místních obchodních domech. Zde odcizil různé kosmetické přípravky, balíčky tabáku a bezpečnostní kování, odcizené věci si na prodejně ukryl pod oděv a následně bez zaplacení za toto zboží vyšel přes pokladnu ven z prodejny. Hodnota odcizených věcí nepřesáhla částku 10 tisíc korun. Trest odnětí svobody za toto jednání v případě odsouzení je až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

por. Ing. Pavel Valenta
04.02.2016

vytisknout  e-mailem