Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z Kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ 

Chebsko - Kradli různé věci, škoda přesahuje 110 tis.Kč
Dva muži ve věku 21 a 29 let jsou podezřelý z přečinu krádeže, které se měli dopouštět opakovaně. Kriminalisté jim kromě krádeže sdělili také podezření z porušování domovní svobody. Během měsíce února 2013 měli odcizit v obci Libá a Skalná na Chebsku celkem 13 litinových kanalizačních poklopů. Dále jsou muži podezřelý z vloupání do rodinného domu v obci Hazlov, kde měli odcizit větší množství různých věcí (např. různé pneumatiky a disky na kola, horské kolo, litinový krb, kamna, plynový vařič, motorovou pilu aj.).
Celková škoda na odcizených věcech je vyčíslena na částku 117 tis. Kč. Oba podezřelí jsou stíháni na svobodě. Za krádeže jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 

Sokolovsko - Podvedl ženu, vylákal z ní 237 tis. Kč
Obvinění z podvodu si vyslechl 40letý muž ze Sokolovska dne 13. února 2013. Obviněný si měl úmyslně opatřit finanční prostředky pro svou potřebu tím, že telefonicky zkontaktoval poškozenou pod smyšlenou legendou, že je pro ni schopen zajistit vymožení dluhu od jiného muže. Za své služby požadoval poškozený finanční částku nejdříve 25 tis. poté 15 tis. Kč, s čímž poškozená souhlasila. Obviněný však z poškozené pod různými záminkami vylákal během několika měsíců další desetitisíce korun. Jeho lest se týkala údajného prodeje vozidla dlužníka spojená s různými doplatky, následně pak převodem a koupí jiného vozidla apod. Celkem žena tak postupně v menších částkách poslala nebo předala obviněnému 237 tis. Kč. Podvodník poškozenou stále ujišťoval, že věc je v řešení. Poté se přestal poškozené ozývat. Do současné doby poskytnuté prostředky poškozené nevrátil.

Karlovy Vary - Syn okradl svoji matku
Dne 14. února sdělili policisté v Karlových Varech podezření z krádeže 19letému muži z Karlovarska. O dva dny dříve se měl podezřelý dopustit krádeže v bytě své matky v Karlových Varech. Po vniknutí do bytu měl odcizit své matce různé zlaté šperky. Poškozená škodu vyčíslila na částku 16 800 Kč. Policisté řeší případ ve zkráceném přípravném řízení. Podezřelému v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Karlovy Vary - Vloupal se do domu i do sklepa
Z vloupání do rodinného domu v Jáchymově je obviněný 19 muž. Koncem loňského roku se měl podezřelý vloupat se svým komplicem do domu, kde prohledali všechny místnosti a odcizili LCD televizor, obraz, mikrovlnou troubu, koření, různou drogérii, kuchyňské nádobí, láhve vína, různé potraviny, 30 kusů kuchařských knih, příklepovou vrtačku, různé oblečení a další věci. Poškozený vyčíslil škodu na odcizených a poničených věcech na částku 80 tis. Kč.
Další krádeže se měl dopustit se svým 22letým komplicem také v Jáchymově. V únoru letošního roku měli vniknout do sklepa, odkud měli odcizit 4 alu disky na osobní motorové vozidlo. Odcizené disky byly zajištěny a majiteli vráceny.

nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
14. února 2013
 

vytisknout  e-mailem