Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ – Několik případů z víkendu. 

Výtržnictví
Karlovarští policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci proti šestadvacetiletému muži. Ten měl v pátečních večerních hodinách v Karlových Varech, na ulici Sokolovská pěstí rozbít skleněnou výplň vstupních dveří do domu v hodnotě odhadnuté na 14 tisíc korun. Karlovarští policisté muže zadrželi bezprostředně po činu, při dechové zkoušce nadýchal 1,70 promile. Muži teď v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Kradl v obchodním domě
Sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže si vyslechl čtyřiatřicetiletý muž z Karlových Varů. Ten byl zadržen ostrahou obchodního domu v ulici Horova, kde měl odcizit osvěžovače, šampón a různé sladkosti, které si měl uschovat do igelitové tašky, se kterou pak prošel pokladním prostorem bez zaplacení. Policisté zjistili, že krádeže se muž nedopustil poprvé a že byl v posledních třech letech za obdobný skutek odsouzen rozsudkem Okresního soudu Karlovy Vary, k vykonání obecně prospěšných prací.

Kradli zahradní nářadí
Policisté v Chebu sdělili dvěma mužům ve věku třicet let podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Ti měli na konci března násilně vniknout na pozemek u rodinného domu, kde vnikli do zahradní kůlny, odkud měli odcizit křovinořez a prodlužovací elektrický kabel. Škoda, která majiteli zahradního nářadí vnikla, byla odhadnuta na částku přesahující 6 tisíc korun.

Za půjčení vozidla si vyslechl sdělení
Toužimští policisté sdělili podezření sedmadvacetiletému muži ze spáchání přečinu pomoc k trestnému činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Tohoto jednání se měl dopustit, když svěřil řízení vozidla 34-letému muži a to i přesto, že věděl, že není držitelem žádného řidičského oprávnění a má v současné době vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Tímto nesvědomitým jednáním umožnil a usnadnil jako účastník tohoto trestného činu spáchat 34-letému muži přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Oběma mužům v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Další, kdo si o víkendu vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání byl sedmatřicetiletý muž. Ten v sobotních odpoledních hodinách měl v Jáchymově po silnici v ulici Dvořákova, řídit osobní motorové vozidlo a to i přesto, že má Magistrátem města Karlovy Vary vysloven zákaz činnosti, spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Také v tomto případě hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Také v Chebu byl zadržen řidič pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Tohoto jednání se měl dopustit 34-letý muž z Ašska, která řídil ve směru od kruhového objezdu u sjezdu ze silnice R6 u obce Cheb, část obce Dolní Dvory po ulici Pražská, osobní vozidlo. Při kontrole hlídkou bylo zjištěno, že řidič vozidla řídil i přesto, že mu byl Okresním soudem v Chebu vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Za tuto jízdu si řidič z Chebska vyslechl sdělení podezření. Také v tomto případě hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zaklínil se s vozidlem a zablokoval provoz
V sobotních dopoledních hodinách řídil osmačtyřicetiletý muž ze Sokolovska užitkové vozidlo po ulici Starorolská v Karlových Varech ve směru od ulice Chebská. Zde se při vjezdu pod železniční viadukt plně nevěnoval řízení a nerespektoval svislou dopravní značku „Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez (2,6 m)“ a vjel pod viadukt, ačkoliv vozidlo tuto mez překračuje. V polovině viaduktu došlo k zaseknutí vozidla. Na místě museli zasahovat hasiči společně s kolegy z drážní hasičské jednotky. Po vytažení vozidla, byla škoda odhadnuta předběžně na částku 51 tisíc korun.

V 19letech už řídila pod vlivem
Chebští dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Tohoto jednání se měla dopustit devatenáctiletá řidička, která v brzkých ranních hodinách řídila, poté co požila alkoholické nápoje, osobní vozidlo Fiat. Při odbočování u místního obchodního domu přejela s vozidlem do protisměru, najela na travnatý ostrůvek a následně narazila do kamene, který slouží jako zábrana vjezdu na ostrůvek. Dopravní policisté při dechové zkoušce u řidičky naměřili pozitivní výsled 2,00 promile. Vyšetřováním dopravní nehody se dále zabývají chebští policisté.
 
por. Ing. Pavel Valenta
13.04.2014

vytisknout  e-mailem