Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z kraje

KARLOVY VARY – Karlovy Vary a Sokolov 

Nebezpečné vyhrožování
Jáchymovští policisté šetří případ, kdy měl třicetiletý muž přijít k bytu šedesátileté ženy. Té po otevření bytu v Jáchymově, ulici Palackého řekl, že hledá jejího syna s tím, že si nepřeje, aby chodil za jeho přítelkyní, nebo uvidí, co se stane. Aby svou výhružku zdůraznil, měl si přinést sebou kuchyňský nůž s dlouho čepelí. Policisté muže zadrželi i s noži, které měl u sebe. Na policejní služebně si pak vyslechl sdělení podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování. Podezřelému muži v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
Krádež
Včerejšího dne si na Karlovarsku vyslechli sdělení podezření z přečinu krádeže dva muži. V prvním případě měl pětadvacetiletý muž odcizit z areálu firmy v Toužimi volně uložený kovový odpad o hmotnosti 65 kg. Tohoto jednání se měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán za obdobný čin.
 
K druhé krádeži mělo dojít v Karlových Varech-Staré Roli, ulici Počernická. Zde měl sedmadvacetiletý muž odcizit volně položenou železnou traverzu v hodnotě předběžně odhadnuté na částku přesahující pět tisíc korun.
 
Maření výkonu úředního rozhodnutí
Dne 30.05.2012 zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Čtyřiatřicetiletý muž z Prahy měl v Karlových Varech, na Šumavské ulici řídit motorové vozidlo Hyundai Accent, ačkoliv mu byl Magistrátem Hlavního města Prahy vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Řidič si od policistů vyslechl sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Dopravní nehody
Dne 28. května 2012 řídil devatenáctiletý muž osobní vozidlo Opel Corsa po silnici v obci Pozorka, ve směru na Karlovy Vary. Ve stejnou dobu, před tímto vozidlem řídil osmatřicetiletý muž z Litoměřic nákladní vozidlo Mercedes, se kterým prováděl sekání trávy u silnice. Řidič osobního vozidla chtěl nákladní vozidlo objet. V okamžiku, kdy započal vozidlo objíždět, tak z protisměru vyjelo nezjištěné osobní vozidlo. Devatenáctiletý řidič začal intenzivně brzdit a s vozidlem zatočil vpravo, kde narazil do zadní části nákladního vozidla.
 
Dne 30. května 2012 řídil šedesátiletý muž nákladní vozidlo Liaz v obci Nejdek, po ulici Nerudova. Zde couval z areálu firmy. Při couvání se pravděpodobně plně nevěnoval řízení vozidla a při rozjíždění poškodil betonový sloupek oplocení domu. Alkohol u řidiče vyloučen dechovou zkouškou.
 
Dopravní akce
Karlovarští dopravní policisté se během včerejšího dne zaměřili na rychlost vozidel. Během akce také kontrolovali technický stav vozidel, použití bezpečnostních pásů, denní svícení a další porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Při akci zkontrolovali stovku vozidel, ve čtyřiačtyřiceti případech zjistili u řidičů přestupek. Děvětatřicet jich vyřešili na místě pokutou a pět přestupků bylo oznámeno na správní úřad. Devětadvacet řidičů překročilo povolenou rychlost, jeden řidič řídil pod vlivem návykových látek, v sedmi případech řidiči nebo jejich spolujezdci nepoužili bezpečnostní pásy a jedno vozidlo bylo na silnici, ačkoliv mělo nevyhovující technický stav.
 
por. Ing. Pavel Valenta
31. května 2012
 
 
Kradl v kůlně
Policisté z Habartova zahájili úkony zkráceného přípravného řízení a sdělili 35letému muži z Vintířova podezření z krádeže. Podezřelý se měl téhož dne dopustit krádeže v zahrádkářské kolonii v Bukovanech. Po překonání oplocení měl násilím vniknout do dřevěné kůlny a odcizit 4 plechové disky kol včetně pneumatik na osobní vozidlo, různé ruční nářadí a železnou činku. Na odcizených a poničených věcech způsobil škodu ve výši 10 200 Kč.
Za krádež hrozí podezřelému trest odnětí svobody ve výši až dvou let.
 
Dopravní nehoda náklaďáku
Dne 30. května 2012 v 10:05 hodin došlo na silnici mezi Kynšperkem nad Ohří a Kamenným Dvorem k dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem Volvo a pevnou překážkou. K dopravní nehodě došlo tak, že řidič nákladního vozidla jel ve směru od Kynšperka na Kamenný Dvůr a zřejmě se zalekl protijedoucího vozidla, strhl řízení vozidla a následně vyjel mimo komunikaci, kde se střetl se stromem. Při dopravní nehodě došlo k poškození komunikace. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Provedená dechová zkouška vyšla s negativním výsledkem.
 
Škoda na poničeném vozidle je předběžně vyčíslena na částku 500 tis. Kč, na nákladu také na 500 tis. Kč a na poničené komunikaci ve výši 8 tis. Kč. Řidiči byla na místě uložena bloková pokuta ve výši 1 500 Kč.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
31. května 2012

vytisknout  e-mailem