Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Případy z posledních dnů na Příbramsku

Příbramským kriminalistům se povedlo odhalit výrobnu pervitinu. 

     Včerejšího dne bylo sděleno obvinění 35letému muži a 22leté ženě ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Podezřelý muž během loňského roku vyráběl tuto drogu na okrese Praha-východ. Následně ji prodával, např. nejméně v devadesáti případech 25letému muži, ale i dalším osobám, mezi kterými byl také mladistvý. Žena z Dobříšska prodávala vyrobený metamfetamin dalším třem lidem, a to nejméně ve 12 případech. Za prodané drogy obdržela peníze a někdy ji vyměnila za oblečení. Při domovní prohlídce byly zajištěny věci, které slouží k výrobě pervitinu, dále přes čtvrt milionu korun, nelegálně držená zbraň a 15 g pervitinu. Z tohoto množství může být až 150 dávek, kdy se cena za jeden gram pohybuje kolem jednoho tisíce korun. Muži hrozí až deset let pobytu za zamřížovanými okny.

     Během dvou dnů byli podvedeni a okradeni dva senioři. První případ se odehrál v úterý v obci Strýčkovy, kdy se do domu starší ženy vloudil neznámý pachatel. Jako záminku použil zájem o nemovitost v obci. V nestřeženém okamžiku pak odcizil 8 tisíc korun. Druhý případ se stal ve středu dopoledne v Rožmitále pod Třemšínem. Dvě neznámé ženy přišly kontrolovat stav elektroměru. Po předstíraném měření spotřeby elektrické energie jedna z žen začala majiteli tvrdit, že přeplatil jeden tisíc korun na zálohách, a že mu tyto peníze ihned vrátí. Použila známou fintu, že má ale u sebe pouze bankovku v hodnotě 5 tisíc korun. Manželka oznamovatele přinesla peníze, jedna z podvodnic ji zabavila a druhá jí odcizila 30 tisíc korun.
     Radou pro starší občany je, aby nedůvěřovali cizím lidem a nevpouštěli je do svým domů či bytů. Jedině za podmínky, že se jim důvěryhodně prokáží. I když člověk vypadá sympaticky, nemusí mít dobré úmysly. Měli by být opatrní k různým podomním prodejcům nabízejícím zdánlivě levné zboží a neměli by věřit každému, kdo je požádá o pomoc.

     Otevíracím nožem napadla devatenáctiletá dívka svého přítele. Zasadila mu bodnou ránu do stehna a do předloktí. K celé události došlo dne 15. února večer na veřejném prostranství v Příbrami. Zraněný muž byl převezen do příbramské nemocnice a po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. Žena se tímto jednáním dopustila trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví.

     Koncem loňského roku měli zinscenovat na Sedlčansku 36letý a 47letý muž dopravní nehodu. Jak uvedli, jeden z nich se prý plně nevěnoval řízení a zezadu narazil vozidlem audi do passatu. Policisté ze skupiny dopravních nehod zjistili při ohledání této nehody, že neodpovídá uvedeným skutečnostem. Věc nyní šetří kriminalisté zabývající se hospodářskými trestnými činy jako pojistný podvod, za který stanovuje trestní zákoník až pět let odnětí svobody. Oba podezřelí uplatnili u pojišťoven vyplacení pojistného plnění, jeden z mužů z havarijního pojištění a druhý ze zákonného pojištění. Celkem šlo o 380 tisíc korun, které však zatím nebyly vyplaceny.

     Policisté vyjížděli ve čtvrtek v noci k areálu sběrných surovin v Příbrami, ulice V Aleji, kde mělo dojít k vloupání. Na místě zjistili, že neznámý pachatel rozbil okno v přízemí budovy a připravil si k němu dva pytle s měděným odpadem a další tři plátěné pytle, které byly ještě prázdné. Nedaleko areálu leželo dalších šest pytlů s celkem 100 kg měděného dopadu v hodnotě 18 tisíc korun. Policisté provedli šetření v okolí, kdy zkontrolovali i dvacetiletého muže, který se nakonec při výslechu k činu doznal.

     V katastru obce Rožmitál pod Třemšínem způsobil 27letý řidič favoritu dopravní nehodu. Ve středu ráno tudy projížděl pravděpodobně vyšší rychlostí, v zatáčce dostal smyk a vyjel na nezpevněnou krajnici. Vůz nakonec skončil na střeše v silničním příkopu. Škoda, která při havárii vznikla, činí 15 tisíc korun.
 

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.

V Příbrami dne 18. února 2011

vytisknout  e-mailem