Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy z víkendu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Alkohol za volantem.  

Karlovarsko:
Dne 18. 4. 2014 krátce před půlnocí řídila 34letá řidička osobní automobil značky Mercedes Benz, a to po komunikaci II/221 ze Pstruží směrem na Pernink. Při projíždění levotočivé zatáčky se plně nevěnovala řízení svého vozidla a vjela na nezpevněnou krajnici a dále do travnatého příkopu. Po příjezdu policejní hlídky bylo řidičce při provedení opakované orientační dechové zkoušky naměřeno 1,49 a 1,69 promile alkoholu v dechu. Na místě jí policisté zadrželi řidičský průkaz. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na částku přesahující 100 tisíc korun. Případ je nadále v šetření policistů.
 
Chebsko:
Dne 19. 4. 2014 kolem půl páté ráno řídil 20letý mladík vozidlo značky Volkswagen v Aši po ulici Hlavní, a to i přesto, že si byl vědom, že po předchozí konzumaci alkoholických nápojů není schopen bezpečně řídit a ovládat vozidlo. Při policejní kontrole mu byla policisty provedena opakovaná orientační dechová zkouška z pozitivním výsledkem 1,59 a 1,31 promile alkoholu v dechu. Dále policisté při lustracích zjistili, že řidič není držitelem žádné skupiny řidičského oprávnění. Případe je nadále v šetření policistů.
 
31letý řidič z Příbrami řídil dne 20. 4. 2014 po druhé hodině ranní automobil značky Fiat Punto, a to ve Františkových Lázních na ulici Chebská. Při dopravní kontrole mu byla policisty provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,44 a 2,48 promile alkoholu v dechu. Řidič se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření s odběrem krve. Případ policisté nadále prošetřují.
 
nprap. Zuzana Týřová
21. 4. 2014 
 
 

vytisknout  e-mailem