Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy ze Sokolova

SOKOLOV - Výtržnictví, krádež 

SOKOLOV – Z rodinného domu vzal věci téměř za 200 tis. Kč
 
Z přečinu krádeže a porušování domovní svobody sdělili kriminalisté obvinění dne 4. 10. 2012 27letému muži. Obviněný se měl v červenci letošního roku vloupat do rodinného domu v Sokolově. Muž při vloupání poškodil jedny dveře a dále rozbil skleněnou výplň okna. Po vniknutí do vnitřních prostor domu měl dům prohledat a odcizit různé věci pánské i dámské náramkové hodinky, zlaté a stříbrné šperky (zlaté řetízky, přívěsky, náramky, stříbrné náušnice, stříbrné řetízky aj.), trezor se šperky, mobilní telefon, klíčky od osobního vozidla Škoda Octavia, USB flash disk, dámskou kabelku s finanční hotovostí, pánskou koženou peněženku s finanční hotovostí a různé osobní doklady. Celková škoda je dle odborného vyjádření vyčíslena na částku necelých 200 tis. Kč.
Obviněný byl již v posledních třech letech za Okresním soudem v Sokolově za krádež odsouzen, nyní mu tak v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 
SOKOLOV – Poničil autobusovou zastávku
 
Ve zkráceném přípravném řízení řeší sokolovští policisté případ výtržnictví. Osmnáctiletý muž je podezřelý, že v září letošního roku v přítomnosti dalších nejméně 5 osob poškodil údery rukou sevřenou v pěst autobusovou zastávku. Údery měl poškodit boční a prostřední část zastávky. Dva kusy polykarbonátové výplně o rozměrech 100 cm x 105 cm a 100 cm x 75 cm o síle 0,5 cm vytlačil z rámu. Desky poté nechal ležet na zemi v autobusové zastávce.
Škoda je dle odborného vyjádření vyčíslena na částku 3 000 Kč. Za hrubou neslušnost či výtržnictví na veřejnosti hrozí podezřelému až dvouletý trest odnětí svobody.
 
nprap. Mgr. Kateřina Böhmová
9. října 2012

vytisknout  e-mailem