Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Případy ze Sokolovska

SOKOLOV - Krádež, Vydírání atd. 

Vydírání
Sokolovští kriminalisté obvinili osmadvacetiletého muže z Kraslic z pokračujícího přečinu krádeže a přečinu vydírání. Ten měl v prvním případě po devětadvacetiletém muži požadovat finanční hotovost. Když uslyšel zamítavou odpověď s tím, že devětadvacetiletý muž nemá peníze, tak obviněný vzal z palubní desky vozidla odloženou peněženku, ze které peníze odcizil. Z vozidla si také odnesl nalezené mobilní telefony s příslušenstvím.
 
V dalším případě v přítomnosti poškozeného odcizil z vozidla mobilní telefon, tašku s počítačem a příslušenstvím k němu. Majitel věcí se snažil krádeži zabránit a po muži je požadoval zpět. Ten na jednání poškozeného reagoval vyhrožováním, že jej zabije a zašlape do země. Šestadvacetiletý majitel věcí po vyhrožování své snahy zabránit krádeži zanechal. Obviněný si pak ještě z vozidla odnesl další nalezenou elektroniku. Aby zjistil heslo k odcizenému počítači, neváhal fyzicky napadnout poškozeného.
 
Tohoto jednání se obviněný dopustil i přes to, že byl za takový čin a to za trestný čin loupeže v posledních třech letech potrestán rozsudkem Okresního soudu v Sokolově k úhrnnému trestu odnětí svobody v trvání čtyř let.
 
Kriminalisté podali podnět Okresnímu státnímu zastupitelství v Sokolově k podání návrhu na vzetí do vazby obviněného. Na základě rozhodnutí soudce Okresního soudu v Sokolově, byl muž propuštěn ze zadržení na svobodu.
 
Krádež
Dne 05. 10. 2012 si od kriminalistů vyslechli obvinění z přečinu neoprávněné užívání cizí věci, přečinu krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání dva muži ze Sokolovska ve věku dvacet dva a dvacet sedm let.
 
Starší z mužů odcizil pracovní motorové vozidlo VW Transporter v hodnotě přesahující 300 tisíc korun, které užil k jízdě k obci Oloví. Prostřednictvím GPS systému bylo auto nalezeno a mohlo být vráceno zpět majiteli. Obviněný si, ale z vozidla odnesl nalezené pracovní nářadí, elektroniku a další věci v hodnotě přesahujíc 4 tisíce korun. V dalším případě v obci Březová, vnikl do několika garáží, které prohledal a následně z nich odcizil náhradní pneumatiky s disky, kompresor s příslušenstvím, nalezené elektrické nářadí, a další věci. Mladší z mužů pak pomohl věci naložit a uschovat ve své garáži. Zatím v posledním případě sedmadvacetiletý muž společně s dvaadvacetiletým kamarádem se střídali v řízení vozidla. Pak starší z nich vnikl do kanceláře budovy autoservisu v obci Svatava. Zde odcizil nalezenou finanční hotovost, nalezené mobilní telefony a další věci. Při návratu do obce Chodov byl zajištěn policejní hlídkou.
 
Oba muži se jednání dopustili i přesto, že byli rozsudky soudů za stejné trestné činy odsouzeni a potrestáni v posledních třech letech.
 
por. Ing. Pavel Valenta
11.10.2012

vytisknout  e-mailem