Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Připravujeme bezpečnostní opatření - aktualizace

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Na sobotní utkání dohlédnou policisté. 

V sobotu 28. července se v pět hodin odpoledne koná fotbalové utkání mezi 1. FC Slovácko a FC Baník Ostrava. Připravujeme odpovídající bezpečnostní opatření. Policisté budou dohlížet na klid a veřejný pořádek v okolí stadionu, ale i v ulicích města.

Na zápas se chystá velký počet fanoušků hostujících hráčů a vzhledem k jejich dřívějšímu chování hrozí narušení veřejného pořádku, které nechceme v žádném případě podcenit. Proto bude do bezpečnostního opatření zapojen adekvátní počet policistů pořádkových, dopravních, policistů z kriminální služby, psovodi a jízdní policie. Nebudou chybět ani členové antikonfliktního týmu. 

V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem budou policistům pomáhat i strážníci Městské policie Uherské Hradiště. Už před samotným utkáním policisté dohlédnou na bezproblémový příjezd fanoušků, stejně jako na jejich přesun na stadion a na cestu zpět. Návštěvníci fotbalového utkání, ale i náhodní kolemjdoucí musí počítat s krátkodobými komplikacemi v dopravě, a to zejména v nejbližším okolí stadionu před zápasem a krátce i po něm. Do ulic U Stadionu, Rostislavova a 1. máje bude vjezd povolen pouze těm, kteří mají v místě trvalé bydliště. Ulice Stonky bude zcela uzavřena.

Pořadatelé budou u vstupu kontrolovat fanoušky, zda na stadion nevnášejí nebezpečné předměty či pyrotechniku.

Fotbalové utkání navštívilo celkem 6389 lidí. Z toho bylo 1153 fanoušků hostujícího týmu. V průběhu bezpečnostního opatření policisté omezili šest osob na osobní svobodě. Řešili celkem sedm přestupků, z toho jeden byl vniknutí fanouška hostujícího týmu na hrací plochu. Ještě před zahájením fotbalového utkání řešili trestný čin výtržnictví, kdy došlo k potyčce mezi fanoušky hostujícího týmu.

25. července 2018, nprap. Ing. Barbora Balášová

vytisknout  e-mailem