Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přišel o hospodářská zvířata

Bruntál- z pastviny odcizil telata, poškodil nápojový automat za více jak 15 tisíc Kč a další 

Narazil do odstaveného vozidla
Dne 4.10. 2011 bylo zahájeno trestní stíhání 29letého muže z Krnovska pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Skutku se měl dopustit tím, že dne 5. 7. 2011 v 11:30 hodin projížděl po silnici mezi obcemi Krásné Loučky směrem na Město Albrechtice. Po průjezdu pravotočivou zatáčkou se nevěnoval plně řízení vozidla Kia Sephia a následně přehledl odstavené vozidlo Škoda Favorit. Řidička favotitu musela z důvodu technické závady na vozidle zastavit při pravém okraji vozovky na přehledném přímém úseku komunikace. Řidič vozidla Kia již nestačil zareagovat na vzniklou situaci. Došlo ke střetu přední části vozidla Kia se zadní částí odstaveného vozidla Škoda. Při nárazu byl zraněn 71letý spolujezdec z vozidla Škoda. Tento utrpěl těžká zranění s dobou léčení do konce srpna 2011 ( zlomenina krčku lopatky a zhmožděniny kyčlí a ramene). Ke zranění jiných osob nedošlo.
Trestní stíhání obviněného řidiče vozidla Kia je vedeno na svobodě.
 
Dlažební kostkou rozbil výlohu
Bruntálští policisté dne 30.8. 2011 přijali oznámení o poškození výlohy prodejny drogerie na nám. Míru v Bruntále. Šetřením na místě činu bylo zjištěno, že neznámý pachatel v průběhu noci prohodil skleněnou výlohou žulovou dlažební kostku, která poškodila dvě za sebou umístěné skleněné výplně a způsobila otvor přibližně o průměru 20cm. Případ byl původně šetřen jako přestupek proti majetku. Po následném vyčíslení celkové výše škody, která činí 6 602 Kč, byla věc překvalifikována na přečin poškození cizí věci.
 
Nepřišel si pro kávu
Daleko více lákala neznámého pachatele představa získání mincí z nápojového automatu, než možnost se občerstvit. V době od 4.10.2011 do ranních hodin dne 5.10.2011 v objektu zdravotnického zařízení na Nádražní ulici v Bruntále pachatel poškodil nápojový automat. Po vypáčení dvířek od pokladny přístroje odcizil plastový mincovník v hodnotě okolo 6 tisíc Kč, ve kterém se nacházela finanční hotovost v drobných mincích ve výši 4 tisíc Kč. Vlastníkovi automatu vznikla jednáním pachatele škoda na poškozeném přístroji ve výši okolo 15 tisíc Kč.
 
Majitel přišel o hospodářská zvířata
V průběhu doby od 5.8.2011 do 20.9.2011 dosud neznámý pachatel odcizil ze společného stáda z pastviny zajištěné elektrickým ohradníkem, která se nachází pod fotbalovým hřištěm v obci Býkov, celkem tři kusy telat, stáří 5 až 6 měsíců a o váze přibližně 200kg. Majiteli tak vznikla celková škoda ve výši okolo 40 tisíc Kč.
 
                     komisař por. Ing.Křištofová Ivana
                     5.10. 2011 

vytisknout  e-mailem