Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o hudební aparaturu

LIBEREC Krádež šetří hejničtí policisté. 

Na policisty se v neděli obrátil muž, kterému v Hejnicích vykradli auto - VW Passat. To měl zaparkované na sídlišti a v něm měl i hudební aparaturu, která se mu už v noci nechtěla z vozu vynášet domů. Bohužel i takové věci lákají zloděje a muž tak přišel o některé části z bicí soupravy a kabeláž s mikrofonem. Aparaturu si její majitel cení na čtyřicet tisíc korun.  Kdo nutně potřeboval bicí a kde skončily, to nyní zjišťují policisté z Hejnic spolu s kriminalisty.

Nemalá škoda byla neznámým pachatelem způsobena také majiteli Volva. Vůz měl od sobotního večera zaparkovaný na dvoře domu v ulici Na Poříčí. Druhý den v poledne pak zjistil, že mu v autě chybí spousta věcí. Například digitální foťák, motorová pila nebo nivelační přístroj. Škoda nebyla nijak malá, téměř 165 tisíc korun. I v tomto případě provádějí policisté šetření, tentokrát z Obvodního oddělení Liberec město.

Podobnou nemilou zkušenost měli i další dva majitelé vozů. Pátek třináctého jim rozhodně nepřinesl štěstí. Právě v tento den vnikl neznámý zloděj do fabie zaparkované na Nerudově náměstí. Z auta vzal dva batohy. V jednom z nich byl foťák, doklady od vozu, nabíjecí baterie, a další věci. V druhém batohu byla mikina, termoska, sluneční brýle. Odcizením každého z batohů vznikla pětitisícová škoda.
Vniknutí do auta bylo nahlášeno také v ulici Rumjancevova, nedaleko Nerudova náměstí. Pachatel si vybral rovněž  škodovku, tentokrát felicii, ze které vzal dva obrazy, dvě kuchyňské váhy a autorádio. Oznamovateli tak zloděj způsobil škodu za více jak šest tisíc korun.
Oba dva případy šetří policisté z Liberce města, přičemž není vyloučeno, že je mohl mít na svědomí stejný pachatel. To prokáží až expertízy zajištěných stop a další šetření.

 

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz    974 466 207

vytisknout  e-mailem