Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Přišel o pojízdné zařízení na tahání padáků

BULOVKA - Během páteční noci odcizil neznámý pachatel u domu v obci Bulovka neuzamčené pojízdné zařízení na tahání padáků. 

Škodu za 30 tisíc korun způsobil neznámý pachatel v obci Bulovka na Frýdlantsku majiteli pojízdného zařízení na tahání padáků. Tzv. "naviják" měl majitel odstavený neuzamčený u domu. Neznámý pachatel uvedené zařízení odcizil během páteční noci. Jednalo se o zařízení vlastní výroby, které vážilo 750 kg. Zařízení bylo těžké natolik, že je více pravděpodobné, že se na jeho krádeži muselo podílet více osob. Zařízení bylo žluté barvy, s nástavbou v různobarevném provedení a s černou nádrží. Nosná konstrukce byla celokovová a motor byl na 600 kilowattů.

Frýdlantští policisté ve věci zahájili šetření k přečinu krádeže a po odcizeném zařízení i pachateli či pachatelích nyní pátrají. Je zcela možné, že část zařízení mohla skončit  v některé ze sběren druhotných surovin. V rámci šetření budou policisté provádět i prověrky právě v těchto sběrnách. V případě, že budou policisté úspěšní a pachatele se jim podaří dopadnout, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974466207, 725/900210
30. září 2013

 

vytisknout  e-mailem