Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel si na statisíce

TEPLICE - Poškozené zlákal na levné nákupy a další zprávy. 

Přišel si na statisíce
     Rozsáhlou majetkovou trestnou činnost má na svědomí 27letý muž, kterého kriminalisté obvinili z trestného činu podvodu. Toho posledního se dopustil začátkem prosince v areálu teplického nákupního centra. Muž, který se vydával za pracovníka společnosti zabývající se prodejem elektroniky, vylákal od poškozené ženy finanční hotovost ve výši 35 tisíc korun. Za peníze jí přislíbil výhodný nákup a dodání elektroniky s údajnou zaměstnaneckou slevou. Slíbené zboží však ženě do současné doby nedodal a peníze si nechal.
     Při vyšetřování si policisté vzpomněli na podobný případ, který se odehrál před dvěma lety ve stejném nákupním centru. Tehdy museli věc pro nedostatek důkazů odložit, ačkoliv jisté podezření na pachatele měli. Spis z archivu proto putoval zpět na stůl vyšetřovatele a ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení se podařilo objasnit i několik starých případů.
     Stejný pachatel vystupující pod smyšleným jménem v srpnu roku 2010 vylákal pod záminkou zakoupení stovky mobilních telefonů ze zástupce poškozené společnosti 400 tisíc korun, telefony mu ale nikdy nedodal. O měsíc později se na stejném místě vydával za manažera prodejen s nábytkem a opět natrefil na důvěřivce, kteří se nechali zlákat vidinou levného nákupu. Stejně jako v předešlém případě sliboval výraznou zaměstnaneckou slevu a podařilo se mu přesvědčit dvě osoby, které mu svěřily své peníze. Jednoho muže tak připravil o 25 tisíc, dalších 35 tisíc mu svěřila důvěřivá žena.
     Jednáním podvodníka se nyní bude zabývat soud, od kterého může odejít až s pětiletým trestem odnětí svobody.
 
Padlo obvinění z prodeje heroinu
     Policisté obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 29letou ženu, která prodávala na Teplicku drogy. Nejméně od letošního května prodala v místě svého přechodného bydliště v desítkách případů heroin osobám zneužívajícím návykové látky. Vyšetřování dealerky probíhá na svobodě, v případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.
 
Vandal poškodil výtah
     Z přečinu poškození cizí věci je podezřelý neznámý pachatel, který v Proseticích poškodil výtah. V jednom z panelových domů poškrábal vnitřní část kabiny, oprava bude stát kolem osmi tisíc korun. V případě zjištění vandalovy totožnosti mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
 
Teplice, 13. 12. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem