Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přišel si pro pákové baterie

poškodil i obklady a další zprávy z Bruntálska 

Vykopl dveře, ale nic neodcizil
Vloupání do střediska volného času v Bruntále na ulici Dukelská šetřili policisté v úterý 16.2.2010. Dosud neznámý pachatel vnikl po vytlačení hlavních dveří do budovy. Zde odjistil mřížové dveře do prvního patra a zde ještě vykopl dveře do kanceláře. Nic neodcizil, ale poškozením způsobil škodu ve výši 500 Kč.
  
Přišel si pro pákové baterie a poškodil obklady
Ve zkráceném přípravném řízení sdělili bruntálští policisté v úterý 16.2.2010 podezření 40letému muži z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci. Těch se měl dopustit tím, že v době od 23. do 28.12.2009 v Bruntále na ulici Pěší v přízemí domu poškodil zárubně neobydleného bytu a vnikl dovnitř. Z koupelny odcizil sprchovou a umyvadlovou pákovou baterii. Poškodil rozvody vodoinstalace a obklady v koupelně. Způsobená škoda činí přes 12 tisíc Kč.
 
Vzal pití, jídlo a kuřivo
Albrechtičtí policisté díky své výborné místní a osobní znalosti zjistili několik hodin po činu pachatele - 18letého místního mladíka, který se vloupal do penzionu v Jindřichově.   Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili dne 16.2.2010 podezření z přečinu krádeže. Svého trestního jednání se měl dopustit v době od 15. do 16.2.2010 v Jindřichově, kde vytlačil dřevěnou kazetu vstupních dveří do penzionu, který prohledal. Odcizil láhev alkoholu, dva plynové zapalovače, tři doutníky, balení brambůrek a sladkosti v celkové hodnotě 290 Kč. Část odcizených věcí ještě vyhodil cestou či rozbil. Mladík již byl za obdobné jednání v minulosti odsouzen.
                                                                                   
komisař por. Bc. Tušková Pavla
 pisbr@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem