Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišla o peníze

CHOMUTOV - Při nemoci podváděl, Zloděj vzal nohy na ramena... 

Přišla o peníze
Své úspory zřejmě nikdy neuvidí důvěřivá žena z Chomutova. Hotovost ve výši 122 tisíc korun před časem zapůjčila 30letému muži ze Března, který se zavázal, že uvedenou částku bude pravidelně splácet. To však neučinil a slíbil, že si dluh odpracuje na domě poškozené. Pracovat také nezačal,na výzvy k navrácení peněz nereaguje. Ženě proto došla trpělivost a obrátila se na policii. Nepoctivému muži hrozí obvinění z podvodu.
 
Při nemoci podváděl
Až na tři roky ve vězení může skončit 23letý muž z Postoloprt. Muž zásadně změnil obsah na dokladu Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti tím způsobem, že datum ukončení neschopnosti, které stanovil ošetřující lékař, prodloužil o dva dny. Policisté přijali oznámení a zahájili vyšetřování trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny
 
Zloděj vzal nohy na ramena
Do rodinného domu v Klášterci nad Ohří se kdosi vloupal. V zadní části domu poškodil okno a vnikl dovnitř. Zloděj však nepočítal s tím, že majitel doma ponechal své tři psy. Když tuto skutečnost zjistil, vzal nohy na ramena a dům stejnou cestou opustil. Všechny věci zůstaly na svém místě, oprava poškozeného zařízení bude majitele stát nejméně 4 tisíc korun. Po totožnosti pachatele pátrají policisté z místního obvodního oddělení, bude-li dopaden, bude obviněn z trestných činů porušování domovní svobody a pokusu krádeže.
 
Dluží peníze
42letý muž z Prahy si u poškozeného objednal nákup a namontování kuchyňské linky do svého bytu v Kadani. Montáž byla provedena již na konci dubna letošního roku, ale do současné doby jí objednavatel nezaplatil. Poškozený platbu několikrát urgoval, svých 57 tisíc korun však nedostal. Na nepoctivého muže čeká obvinění z podvodu.
 
Objasněná loupež
Policisté pátrali po muži, který minulý měsíc v jednom chomutovském baru kradl. Barmance nejprve slovně vyhrožoval, napadl jí a následně zavřel na toaletě.  Sebral necelých 5 tisíc korun z tržby, mobilní telefon a prostory opustil. Žena naštěstí zraněna nebyla. Policisté pachatele, 46letého Chomutováka, zadrželi. Obvinění z loupeže si již převzal a skončil v policejní cele. Bude totiž podán návrh na jeho vzetí do vazby. Pachateli hrozí za uvedený čin až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Mladík vykradl auto
20letý mladík z Jirkova má na svědomí krádež věcí z motorového vozidla. V obci Březenec využil toho, že majitel zaparkované vozidlo neuzamkl a vnikl dovnitř. Sebral čtyři stokoruny na hotovosti, ovladač posuvných vrat a knihu provozu. Za sebou zanechal škodu ve výši 1400 korun. Při vyšetřování bylo zjištěno, že za krádeže byl mladík, během posledních třech let, již souzen, proto na něj v tomto případě čeká obvinění z trestného činu krádeže.
Chomutov 13.8.2010

vytisknout  e-mailem